44

Център „Малтепе“ – любимо място за децата от всички възрасти!

В последните години Център „Малтепе“ в Община „Марица“ се превърна в любимо място за децата от цяла България. Той е само на 17 километра от град Пловдив, непосредствено до археологическите разкопки на могилата „Малтепе“ в село Маноле и е проектиран за работа през всички сезони на годината. 

Образователната програма, която стартира през 2017 г., е насочена към всички възрастови групи, включително деца от детски градини. Всеки урок включва беседа, теоретична част и интерактивна работа - най-забавната и интересна част за малчугани и ученици. Изработените предмети по време на урока остават за участниците.

В основата на програмата е керамиката, като най-често срещан археологически артефакт и значителната й роля в хода на човешката история. Учене чрез преживяване е методиката, заложена във всеки един от образователните пакети на „Малтепе“. 

Работата с глина е най-предпочитана от децата, които посещават центъра. Заниманието включва образователен разказ за глината и нейните свойства, както и демонстрация на уреди и техники за моделиране в грънчарството. В края на урока всички отнасят в къщи глинените формички, които са измайсторили и декорирали.

„Център „Малтепе“ посреща по 2 групи на ден и графикът бързо се запълва, така че побързайте да резервирате“, споделя организаторът на дейността Дияна Мичокова.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мачок

Мачок

17.09.2023 | 19:38

Мачокова да бара мачоко.

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?