Следвайте ни

Царацово иска стена заради шум от магистралата

Жители на Царацово изпратиха писмо до областния управител Здравко Димитров, кмета на "Марица " Димитър Иванов и АПИ. Те напомнят за тяхното искане да бъде изградена шумоизолираща преграда в участък от АМ "Тракия", минаващ в близост до селото, за да се изолира шумът от преминаващия трафик. Според хора от селото специалната стена е добре да минава по протежението на жилищните сгради, между 121 и 122,5 км. Те напомнят, че крайните къщи отстоят само на 100 метра от магистралата. 

Тя е пусната в експлоатация през 1984 година, но оттогава досега трафикът на автомобили за денонощие се е увеличил многократно, което създавало неудобство за живеещите в близост заради шума. 

"От април до октомври сме принудени да сме 24/7 от денонощието със затворени прозорци на домовете си. Особено неприятен е шумът от автомобилите и камионите в часовия пояс от 23 до 6 часа", пишат в писмото жители на селото.  

И като пример дават нов участък от пътя между Димитровград и Ниш в Сърбия, където за две къщи в населено място с 2500 жители в близост до автомагистралата има изградена шумоизолираща стена.  

Гергана Василева

Ръководител екип „регион“

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?