49

Бунт в Трилистник! Стягат блокади заради затворения път към Пловдив

Хората от пловдивското село Трилистник стягат протест заради отрязания им път през Рогош към Пловдив. По тази причина те са принудени да обикалят през автомагистрала „Тракия“, което удължава пътуването им с 20 километра.

Ето какво написаха разгневените обитатели на селото:  

„Жителите на пловдивското село Трилистник излизаме на протест в сряда, 9 август, заради липсата на алтернативен маршрут за придвижване след затварянето на жп прелеза между Рогош и селото ни. По този начин пътят за влизане и излизане от Трилистник минава през автомагистрала „Тракия“, което го удължава с повече 20 километра. Това е недопустимо по няколко причини: 

-В селото няма аптека, лекар, ясла и училище 

-За да закараме децата си на ясла или училище до Рогош, което е на 2 км, се налага да минем през изключително опасния натоварен трафик на АМ „Тракия“ в района на 137-я километър- една от най-смъртоносните отсечки на магистралата 

-Качването и слизането от магистралата в района на обходния път на Скобелева майка, който е изключително натоварен и по него всекидневно се образуват колони от автомобили, е много опасно и за възрастните и болни хора, които са принудени за да закупят жизненоважните за тях лекарства, да изминават повече от 20 км до аптеката в Рогош Пътят, през който минава прелеза, се затваря заради реконструкцията на жп възел Пловдив. 

Според съобщението на община Марица, промяната в движението до и от Трилистник ще продължи до март, другата година.

Излизаме на протест в 18,30 часа на затворения жп прелез, а в 19 часа ще затворим за кратко движението на разклона на Трилистник с Рогош- пътя за Маноле, Белозем и т.н. 

Исканията ни са следните: 

-незабавно община Марица ( или НКЖИ, ако това е тяхна отговорност) да осигури алтернативен маршрут – път за минаване с автомобили: от Трилистник до Рогош -този път може да е съществуващия черен такъв, вървящ успоредно на жп линията, който може да бъде обезопасен с преградни пана или огради и по него да се преминава. 

Ако това е невъзможно заради строителните дейности - има стар, отново черен път през полето, който може да бъде насипан с нужната настилка и разширен, за да се разминават в двете посоки автомобилите - осигуряване на градски транспорт до селото ни, което се намира само на 10-15 минути от Центъра на втория по големина град – в 21. век да няма осигурен редовен транспорт до Пловдив, е недопустимо.

Линии 27 и 7 , които така или иначе ходят до гробищата на Рогошко шосе, могат да се удължат и да стигат и до нашето село, което от години е забравено от общинските власти с осигуряване на транспорта до Пловдив 

-увеличение на броя автобуси от Пловдив до Трилистник – към момента и от години те са само по 3-ри курса на ден( преди бяха 4-ри) - крайно недостатъчни, а в създалата се обстановка – още повече 

-връщане на предишните спирки в Пловдив на Рогошко шосе, на които спират автобусите до Трилистник, защото след затварянето на пътя с жп прелеза, за да се приберат след училище децата ни трябва да пътуват чак до район „Северен“ – при това от всички части на така или иначе разкопания Пловдив. 

Ако исканията ни не бъдат изпълнени до края на август, протестите ни ще продължат със затваряне и на магистрала „Тракия“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Блокирайте

Блокирайте

04.08.2023 | 18:25

ЖП линията, бе. Нали бклцте от НКЖИ затварят прелеза. Блокирайте я и да го ду.

Отговори
2 0
Диди

Диди

04.08.2023 | 17:23

НКЖИ на магистралата ли ще го качва този влак? Поне да тръгнат от София по магистралата до морето.

Отговори
2 0
Пловдив

Пловдив

04.08.2023 | 16:55

Това е божие наказание за сем. Топалови където откраднаха имот от сестра им и 20г се правят на умрели лисици

Отговори
1 0
Феодалчето

Феодалчето

04.08.2023 | 16:29

Какъв бунт бре офци, ние от ГЕРБ ПП ДБ ДПС ви казваме че по добре не сте живяли никога досега

Отговори
4 2
Реалист

Реалист

04.08.2023 | 16:38

Нищо, пак ще гласуват за ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС, сигурен съм!

Отговори
3 2
Гербаджийски кметове и калинки

Гербаджийски кметове и калинки

04.08.2023 | 17:58

Никой не гласува за тях, най вече за Герб, не разбрахте ли, че имат хора във всички общини и гласовете им са от не живи или не гласували хора.

Отговори
1 1
Драган

Драган

05.08.2023 | 07:28

Краят ви е съвсем близо нали червени неграмотни гниди!?Живота в момента е в пъти по добър въпреки че сме най бедни в ЕС.Вашите крадени пари свършват неграмотници и отивате на мястото си .Некадърни лаещи алчни зовистници.

Отговори
1 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?