Следвайте ни

Биячите от Войводиново: Той ни нападна

Версиите на двете страни се различават, прокурори гледат записи от инцидента

viber icon

Двамата братя роми, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Победа" във Войводиново в неделя, твърдят, че са били нападнати от рейнджъра, който ударил по-големия от тях. Чак след това го нападнали. Това са разказали самите те след ареста им, съобщи вчера районният прокурор Чавдар Грошев.    

По данни на прокуратурата на този етап няма свидетелски показания, които да подкрепят тезата на ромите. Няма и преки очевидци на инцидента. Иззети са записите от една видеокамера, която обаче не е насочена така, че да се вижда ясно какво точно е станало. 

Версията на пострадалия е друга - той се прибирал от Пловдив, когато пред колата му преминали двамата братя. Той им направил забележка, а те го напсували. Това  станало причина той да спре и да се върне да разговаря с тях.

В четвъртък от държавното обвинение ще поискат постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата биячи - Атанас Пакетов (21) и 17-годишния му брат Борис. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. За подобно деяние се предвижда от 2 до 10 години затвор.

Свидетелка на мелето във Войводиново : Искаха да го убият

Детската учителка в забавачката във Войводиново Теодора Господинова е станала пряк свидетел на инцидента в селото. Публикуваме разказа от първо лице:

„Искам да ви кажа, че това беше един жесток и брутален побой върху човек, който с нищо не ги провокира. Младежите пресякоха пред него, той спря и им каза, че са пресичали неправилно - да внимават, защото е можело да стане беля, ако например не му били изправни спирачките. Той е културен, високоинтелигентен млад мъж - военен по професия, и с нищо не беше заслужил това зверство.

По това време аз се връщах от магазина - ходих да си купя хляб. Чух стоновете, отидох и видях следното нещо - единият го държи и удря с юмрук, а другият го рита колкото може. След това видях само, че става търкал на земята. Хванаха му якето и му го метнаха на главата. След това започна побоят.

Успя това войниче да се отскубне някак си и тръгна към колата си - да се спасява. Настигнаха го, повалиха го и като започна едно ритане в главата... ритане на футболна топка нищо не е в сравнение с това.

Много ми е болно. Аз започнах да викам за помощ. Страшно много коли минаха и никой не пожела да спре. Може би това момче нямаше да е в болница, ако някой беше дошъл да помогне. Никой не реагира на виковете ми.

Те искаха да го убият. Когато бащата на тези момчета се втурна да ги разтървава, единият от синовете му се отскубна и каза „остави ме да го довърша“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?