Следвайте ни

5 ромски семейства напират към Войводиново

viber icon

Няма напрежение в селото в момента, нещата се поуспокоиха, но довечера Войводиново отново се събира пред църквата, каза за "Марица" кметът на селото Димитър Тосев. Той разказа, че днес по обяд 4-5 ромски семейства пристигнали в селото по съвет на адвокати и неправителствени организации. 15-те души поискали да се върнат и отново да заживеят във Войводиново. Според Тосев това са семействата, които в момента се намират в "Столипиново". 

"Защитават ги неправителствени организации, а ние самите в момента имаме нужда от защита", коментира Тосев. Той обясни, че много от изселелите се роми са се върнали да си вземат част от вещите, които бяха прибрани в кметството при събарянето на постройките. 

Върнахме резачка за дърва, колело, хладилници, обясни Тосев. И допълни, че в момента обстановката в селото е спокойна, има засилено полицейско присъствие. А ромите са се върнали в "Столипиново". 
 
 
 
 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?