3906

45 социално слаби хора от Калековец получиха дарения от БУЛТИШ

45 социално слаби хора от Калековец получиха дарения от дружеството на българските и турски бизнесмени „Бултиш“. Продукти от първа необходимост раздадоха на самотни хора председателят на Управителния съвет на бизнес сдружението Донка Колева, заместник-кметът на Община Марица Николай Стаматов и служители на кметството в Калековец. В хранителните пакети бяха включени олио, брашно, захар, ориз, варива, маслини и козунаци. 

 

„За нас е изключително важно освен развитие на бизнес контактите между двете държави, да подпомагаме нуждаещи се хора, които да отбележат християнските и мюсюлмански празници. Това е първата ни дарителска инициатива за годината с Община Марица. Държим на нашето дългогодишно партньорство с ръководството и с кмета Димитър Иванов и се радваме, че осъществяваме съвместно и благотворителни каузи“, заяви Донка Колева. Тя допълни, че повече от 40 български и турски компании, предимно от Пловдивска, Софийска и Старозагорска област, членуват в сдружението и са ангажирани със социална и културна дейност.   

Инициативата на „Бултиш“ бе подкрепена от Община Марица. „В навечерието на светлите християнски празници заедно с нашите партньори от бизнес сдружението даряваме козунаци и хранителни продукти на хора, останали сами, без близки и се надяваме да ги подпомогнем за посрещането на Великден“, каза Николай Стаматов. От името на кмета на Община Марица Димитър Иванов той поздрави жителите на Калековец и им пожела светли празници.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?