Следвайте ни

33-годишна чиновничка по европроектите е заразената с COVID-19 в Община "Марица"

viber icon

33-годишна служителка от отдела, отговарящ за европроектите в Община Марица, е зразената с COVID-19. Жената, която е от Рогош, не се почувствала вчера добре и потърсила лекарска помощ. В момента тя е на домашно лечение с температура. Не е ясно откъде може да се е заразила. 

Междувременно стана ясно, че сградата на Община "Марица" ще бъде затворена днес и утре и ще бъде извършена дезинфекция два пъти. Очаква се администрацията да се върне на работа в понеделник. 

Първо тествани ще бъдат 8 служители на общината, които са били в една стая със заразената си колежка. Ако се окаже, че сред тях има и други положителни, най-вероятно цялата администрация ще бъде тествана. 

"Имаме достатъчно ресурс. Ще направим два пъти дезинфекция в сградата, общината ще плати тестовете на който иска да се тества", каза кметът на Община "Марица" Димитър Иванов. Той е в отпуск, но е бил веднага информиран от колегите си и е освободил служителите си днес и утре, за да бъде дезинфекцирана сградата. 

Междувременно стана ясно, че с положителна проба за коронавирус е и 56-годишна жена от с. Труд. Тя обаче не е служител на Община "Марица".

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Клюки

Клюки

06.08.2020 | 14:25

Интересна новина. А баба Иванка на третия етаж, влезнала в магазина за хляб и домати.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?