Следвайте ни

22-годишен шофьор извади кръста в с. Маноле

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов се хвана на хорото в ледените води на р. Стряма

viber icon

22-годишният шофьор в частна фирма Стоил Йорданов извади Богоявленския кръст от река Стряма в с. Маноле. Той сподели, че участва за седма поредна година, но за първи път хваща кръста. 

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов скочи в ледените води на реката и се хвана на хорото по време на традиционния за Йордановден ритуал.

Кметът на с. Маноле Йордан Енев, който е именник в днешния ден, пожела на всички свои съселяни здраве, доброта в сърцата и късмет през цялата година, както и „заедно всички да продължат да работят за възхода на селото“.

Десетки жители от всички възрасти присъстваха на Божествената света литургия, отслужена от отец Николай на речния бряг в с. Маноле. След края на Богоявленския ритуал Димитър Иванов пожела на хората много здраве и берекет през новата 2020 година и ги покани на централния площад в селото, където празникът продължи с кръшно българско хоро.

28-годишният охранител Петър Дойков от с. Трилистник „спаси“ кръста по време на Богоявленския ритуал в селото. Йордановден в с. Трилистник започна с Велик Богоявленски водосвет, отслужен от отец Димитър в храма „Света Параскева“.

На ритуалите по хвърлянето на Богоявленския кръст в община „Марица“ присъстваха и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметът Петър Минков, секретарят Надежда Димитрова, кметът на Трилистник Мирчо Петров, представители на администрацията и десетки жители и гости.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?