4232

Зелени библиотеки и табелки с „вълшебни фрази“  украсиха Куклен

Живописни табелки с „вълшебни фрази“ и красиви къщички за книги украсиха Куклен по случай 24 май -  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Надписите ще радват децата и учениците от  ДГ „Приятели“, СУ „Отец Паисий“ и детската ясла. Външните библиотеки пък освен в общинския център ще бъдат монтирани по една във всяко едно населено място.

Новата придобивка е съвместна идея на община Куклен и местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица.

„Искаме да напомним на хората колко е важно да четат книги в такава ера, където технологиите са доста напреднали и всеки втори използва телефони, и вече книгите са позабравен метод за информиране. Надяваме се нашите съграждани да оценят тази инициатива и да се включат в нея“, споделят инициаторите.

Инициативата „Къщички за книги“ цели по интересен и забавен начин да се насърчи интереса към книгите, грамотността и да стимулира любовта на децата към четенето, да го направи интересно, провокативно, вдъхновяващо и да отвори съзнанието им към света на книгите. „Зелени библиотеки“ помагат за насърчаване на четенето от ранна детска възраст, за общуване и привличане на нови читателски публики.

Община Куклен благодари за съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на фирма Брайт 2000, на  Димитър Еленов, на  Владимир Гошев и на  Ангел Иванов.

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?