1553

Здравко Куманов, кандидат за кмет на Руен : Познавам всички проблеми на селото

-  Г-н Куманов, какво Ви накара отново да се кандидатирате за кмет на Руен? 

- Целият ми живот е преминал в Руен. Познавам всички хора, болките им и проблемите, както техните така и на селото. Отговорност за селото съм поемал през всичките тези години, не само като кмет. И най-важното - смятам, че има много неща за вършене за подобряването на живота ни тук, в Руен, и това ме мотивира да се кандидатирам.

- Години наред се коментира проблема с питейната вода на селото. Каква е ситуацията с водоснабдяването и канализацията сега? Изобщо каква обстановка ще заварите в Руен след сядането Ви на кметския стол?

- Не само водата и канализацията, а като цяло инфраструктурата на селото е меко казано плачевна. За сведение - имаме некаптирано водохващане, започната канализация отпреди 10 години, която стои недовършена, разбити и неасфалтирани пътища, нямаме нито една детска площадка, нямаме читав път до гробищният парк. Отвсякъде личи отсъствие и загриженост на Община Куклен. Това е моето наследство. Но това не ме разколебава, а напротив - мотивира ме още повече да използвам всичката си енергия и контакти, за да променя ситуацията.

- Като визираме работата на кмета на Руен, политик или гражданин трябва да е той? Работата му само административна ли е?

- Първо и преди всичко кметът трябва да обича селото. Независимо политик ли е или не, той трябва да има уважението на хората. А той пък, от своя страна, трябва да уважава и работи за интересите на всички свои съграждани.

Знаете ли, кметовете на малки населени места, каквото е Руен, не разполагат със самостоятелен финансов ресурс. Затова е много важно кметът да разполага едновременно с организационен и административен опит, умение да общува с всички свои съграждани и да има контактите, които могат да привлекат повече ресурси към селото.

-Как ще изглежда Руен пред вашите очи след още 4 години?

- Със сигурност ще изглежда много по-добре от сега. Усилено ще работя за подобряване стандарта на живот в селото и ще докарам докрай всички по-важни задачи. Моите близки ме познават и знаят че като си навия нещо на пръста драпам със зъби и нокти докато не успея.

- Кои тогава са задачите от първостепенна важност, които ще стоят през вас, когато станете кмет на Руен?

- Първо, каптиране на водата и направа на пътя на гробищният парк, и след това поред … улици, детска площадка, канализацията и т.н. 

- Защо застанахте зад кандидата за кмет на Община Куклен Елена Филева и защо тя трябва да е новият кмет на община Куклен, а вие на село Руен?

- От 8- годишното управление на г-жа Белчева, се видя че за малките населени места пари няма. Заставам зад г-жа Филева с надеждата, че ще промени този модел. Освен това знам, че тя ще бъде в пъти по-добър кмет от Белчева. Последните години имах възможността да видя с очите си професионалните умения и способностите на г-жа Филева, и то не само в чисто административен план. Освен това съм сигурен, че Филева ще успее да докара много повече средства от европейските фондове, защото има нужните контакти и експертиза за това. 

А защо аз трябва да съм новия кмет на Руен? Мисля, че вече ви отговорих и на този въпрос.

Но пък бих добавил, че когато кметът на малкото населено място и кметът на Общината говорят на един език и се разбират, нещата задължително ще се получат.

- С какви амбиции влизате в предизборната надпревара и как ще убедите жителите на Руен да ви гласуват доверие?

- Доверието се трупа с години и се руши за един миг. Когато говорим за управление трябва да имаме предвид и доверието в способностите на човека да бъде полезен на цялата общност, в случая - на всички жители на с. Руен. Надявам се, че имам доверието на съгражданите си и най-вече се надявам че ще мога да им докажа че не са сгрешили като са гласували за мен. И нека след изборите действията ми  да говорят за мен, а не думите ми.

ВИЗИТКА

Роден е и живее в родното си село Руен. Основното си образование получава първо в родното си село Руен, а после в гр. Куклен. След което се отдава на спорта като състезател по борба в Спортно дружество „Торпедо - Карлово”, впоследствие в Спортен клуб „Тракия - Пловдив”. До 1990 г. е бил управител на ВПД „ Копривките ”, а след това предприемач със собствен бизнес. От 2015 до 2019 г. е кмет на с. Руен, а от 2019 до 2023 г. – общински съветник в Община Куклен. Семеен, с три деца. Страст са му лова и спорта.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
ФАТМАК

ФАТМАК

23.10.2023 | 08:50

Руен да не е артелната в поделението. От цървул обувка не става.

Отговори
1 0
Мутрагеньо

Мутрагеньо

22.10.2023 | 18:11

Ех, ако не те знаехме, щяхме да ти повярваме..... На такива само схеми са им в главата, но иначе ни убеждават в друго, да не дава господ да се доберат до власт, тогава ще видите за какво става въпрос.

Отговори
0 0
dddd

dddd

22.10.2023 | 16:10

Искате ли дълъг и страстен се.кс за няколко часа, много спеpма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами ----> https://min.lc/strem

Отговори
0 0
Много скромно

Много скромно

22.10.2023 | 15:54

инфо за бандитските години!

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?