49

"Вярвам в доброто": Млада жена от Куклен организира кампании за благородни каузи

Венелина Апостолова събира пластмасови капачки и се грижи за бездомните животни на община Куклен

Тя е млада, красива и с добро сърце. Включва се в кампаниите за събирането на капачки още през 2012  в “Капачко” , а от 2018 в " Капачки за бъдеще". Складира събраните капачки в двора на къщата си и после с бусове на нейни приятели на доброволни начала ги извозват  до пунктовете за приемане.

За никого в Куклен не е тайна, че Венелина Апостолова е лицето на тези кампании и е нейна заслугата за популяризиране на инициативите сред хората от общината. Тя прави това напълно доброволно и благотворително, с милосърдие и от добро сърце.

Повече от 15 години Апостолова е приела за лична кауза и справянето с популацията на безстопанствени животни в община Куклен. Със собствени средства тя кастрира, обезпаразитява, лекува и храни животните, които са останали без дом. Нейната мисия е да популяризира възможността за навременна кастрация на тези животни сред жителите на общината, което ще допринесе за справянето с проблема. Без нейното съдействие досега Куклен щеше да гъмжи от бездомни кучета и котки, споделя Венелина Апостолова.

Важно е да се отбележи, че тя организира осиновяването на вече изхвърлените животни в страната и чужбина като за това получава подкрепа от Елена Тодорова от "Спаси живот, дари любов". Често се случва хората от Куклен и даже служителите от общината да търсят нейното съдействие за решаване на случаи с изоставени или наранени животни.

Венелина е категорична, че ще продължава да бъде доброволец и да работи за благотворителни каузи за спасяването на човешки животи и грижа за животните. “Вярвам в доброто у хората и тяхната съпричастност. Всяка помощ е добре дошла и затова съм кандидат за общински съветник от листата на Елена Филева и местна коалиция "Партия Консервативна България ", защото в тяхно лице виждам съмишленици и хора, с които бихме могли да продължим да помагаме" - казва Венелина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?