В Куклен е спокойно и под контрол, Общинският кризисен щаб е в 24 часова готовност

„Общинският кризисен щаб е в  готовност 24 часа в денонощието при нужда. В постоянен контакт сме с Областния кризисен щаб и с новосъздадения Мобилизационен щаб на ОД на  МВР -Пловдив.“- съобщи кметът на Община Куклен Мария Белчева. Тя  подчерта, че   до всички обекти се свеждат заповедите на министъра и на областния кризисен щаб, както  и инструкциите от РЗИ срещу подпис. Всички заповеди се публикуват на сайта на общината и на  страницата  в социалните мрежи.

„ При проверките установяваме, че разпоредбите се спазват стриктно. В търговските обекти има пропускателни режими, а клиентите са на повече от 1,5 метра разстояние, както е по заповед. Служителите са с маски и ръкавици, има поставени диспенсери с дезинфектант. Гражданите на община Куклен показват високо ниво на гражданска отговорност и солидарност, за което им благодаря.“- обобщи ситуацията в община Куклен кметът Белчева.

Апелът на Мария Белчева е  гражданите  да ограничат излизането от дома си, освен ако не е крайно наложително- да посетят магазин или аптека. Ако това им се наложи да  използват предпазни средства- маска и ръкавици.

 „В интерес на опазване здравето на нашите родители и деца е  при възможност да останат да работят дистанционно от вкъщи. Да се ограничат контактите. Знам, че е трудно да задържим по-големите децата в къщи, но е необходимо и те да разберат сериозността на ситуацията.“- призова Белчева.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?