Строят с дарения изгорялата къща на четиричленно семейство

Пожарът остави хората само с дрехите на гърба им

С доброволен труд и дарения от материали и пари на десетки фирми и родопчани в родопското село Гълъбово ударно строят от основи изгорялата напълно къща на Васил и Нела Татарови и двамата им сина. Пожарът тръгва от газов котлон отвън на 19 август т.г. и за броени минути по облицовката на сградата се прехвърля на покрива. "Точно бяха приключили пълен ремонт на къщата - саниране, смяна на дограмата с ПВЦ и на покрива.

Васил беше дошъл да плаща тока на центъра, когато пожара лумва у тях. За радост никой не пострада. Много хора от селото гасихме с два екипа на пожарната, но нищо не можа да се спаси. Всичко изгоря - цялата къща и обзавеждането в нея, пари и документи. Сега нямат една лъжица", каза кметът на Гълъбово Асен Дерменджиев. Четиричленното семейство временно живее в къщата на сестрата на Васил наблизо. Веднага след пожара кметството подема дарителска акция за разчистване и строеж на нова сграда за семейството.

От община Баните помагат с техника от багер и самосвал за разчистване на отломките, а с дарения от материали от гатери в Лъки и Давидково, както и от различни фирми от района започва строителство на новата сграда. "В селото имаме много строителни бригади и 10 души майстори всеки ден работят на строежа, с доброволен труд. Тази седмица с дарение от бетон от фирма от Баните се излива първа плоча на къщата. След това ще търсим хора за дарения от тухли, керемиди, врати, прозорци и основни уреди и обзавеждане за домакинството. Открих сметка на името на Васил Татаров за дарения и вече събрахме близо 6 000 лева. Благодаря на общината и населението за своевременната помощ", каза Дерменджиев. 

Сметката за дарения на името на Васил Минчев Татаров: 
ASSET BANK 
BIC: IABGBGSF 
IBAN: BG31 IABG 7491 1000 8413 00

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?