Следвайте ни

Строят с дарения изгорялата къща на четиричленно семейство

Пожарът остави хората само с дрехите на гърба им

viber icon

С доброволен труд и дарения от материали и пари на десетки фирми и родопчани в родопското село Гълъбово ударно строят от основи изгорялата напълно къща на Васил и Нела Татарови и двамата им сина. Пожарът тръгва от газов котлон отвън на 19 август т.г. и за броени минути по облицовката на сградата се прехвърля на покрива. "Точно бяха приключили пълен ремонт на къщата - саниране, смяна на дограмата с ПВЦ и на покрива.

Васил беше дошъл да плаща тока на центъра, когато пожара лумва у тях. За радост никой не пострада. Много хора от селото гасихме с два екипа на пожарната, но нищо не можа да се спаси. Всичко изгоря - цялата къща и обзавеждането в нея, пари и документи. Сега нямат една лъжица", каза кметът на Гълъбово Асен Дерменджиев. Четиричленното семейство временно живее в къщата на сестрата на Васил наблизо. Веднага след пожара кметството подема дарителска акция за разчистване и строеж на нова сграда за семейството.

От община Баните помагат с техника от багер и самосвал за разчистване на отломките, а с дарения от материали от гатери в Лъки и Давидково, както и от различни фирми от района започва строителство на новата сграда. "В селото имаме много строителни бригади и 10 души майстори всеки ден работят на строежа, с доброволен труд. Тази седмица с дарение от бетон от фирма от Баните се излива първа плоча на къщата. След това ще търсим хора за дарения от тухли, керемиди, врати, прозорци и основни уреди и обзавеждане за домакинството. Открих сметка на името на Васил Татаров за дарения и вече събрахме близо 6 000 лева. Благодаря на общината и населението за своевременната помощ", каза Дерменджиев. 

Сметката за дарения на името на Васил Минчев Татаров: 
ASSET BANK 
BIC: IABGBGSF 
IBAN: BG31 IABG 7491 1000 8413 00

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?