Следвайте ни

Стартира ремонтът на пътя за Добралък

viber icon

Община Куклен започна ремонтните дейности по възстановяването  на общинския път Яворово – Добралък, за които от Комисията по бедствия и аварии отпуснаха  340 000 лв. за аварийно възстановяване на свлачищата.

Трите свлачища са компрометирали  големи  участъци от пътя с дължина от 50-100 метра всяко от тях. Ремонтът включва изграждането на подпорни стени,  канавки и дренажи,както и преасфалтиране на  укрепените участъци.

От общинската администрация в Куклен предупреждават  шофьорите да се движат с повишено вниманиезаради ремонтните дейности. В рамките на месец и половина пътят свързващ двете села ще бъде завършен, обещават от Община Куклен.

След порой през лятото на 2018г. свличане на скална маса  отнесе  голяма част от пътя между двете села. Община Куклен още тогава  внесе искане до Комисията за възстановяване на щетите на стойност 2 400 000 лева  както за свлачищата, така  и за самото село, където има други  пропадания на скали. Отговор все още няма, като от Общината се надяват скоро да се получи такъв, тъй като временното укрепване със земна маса извършено от общината е недостатъчно и свличащите процеси продължават. Последното напомнително писмо до Комисията е изпратено през месец  март, уточняват от администрацията в Куклен.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?