49

Оркестри се надсвирват осем часа в Брестник

Идната седмица на площада в Брестник ще бъде построена специална сцена, предоставена от Община Куклен, на която ще се надсвирват народни оркестри от цяла Тракия. Организатор на „Празника на народния музикант“ е кметството в Брестник и всеки един оркестър е поканен лично от кмета Атанас Шопов.

Веселието ще се състои на втория ден от Великден - 25 април, от 13 часа и ще продължи осем часа.

Началото ще бъде дадено от местния ансамбъл за народни песни и танци към читалище „Саморазвитие 1924“ с ръководители Димитър Янев и Христо Дончев. Оркестрите, които ще се редуват на сцената, са „Южни ритми“ от Хасково, формация „Паскалев-Пловдив“, „Феникс“, „Млади тракийци“ от Раковски, Пилашевски оркестър от Първомай, „Брестовица“ и орк. „Славяни“. Специален гост ще е кларнетистът Никола Илиев и конушенските музиканти, които поставят началото на празника през 2008 г. по идея на тогавашния кмет Георги Козов.

Надсвирването тази година ще е в памет на Георги Козов и всеки оркестър ще има по един час време да представи новата си програма. Така ще бъде открит творческият сезон на народните музиканти в Тракия и след това започват изявите им по сватби и събори. Събитието ще уважи и певецът Димитър Андонов-Хисарския поп, който е роден в Брестник и дори е сътворил песен за него.

Празникът ще бъде открит от кмета на Община "Родопи" Павел Михайлов.

  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
непоносимост към долни хора

непоносимост към долни хора

17.04.2022 | 15:58

Бог да го прости бившият кмет на село Брестник- Козов! Само не го карайте да се върти в гроба с присъствието на това събитие в негова чест на Павел Михайлов и Владимир Маринов!

Отговори
2 2
Доста тъпо е написаното от Вас и свързано

Доста тъпо е написаното от Вас и свързано

17.04.2022 | 19:04

с народната музика. Какво общо има с мислите в скодоумната Ви глава?

Отговори
1 1

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?