Куклен отбеляза 142 г. от Освобождението СНИМКИ

„Днес е свещена дата за всички нас. Днес преди 142 години, България възкръсва за нов живот. Една империя признава свободата на малък, но смел и вярващ народ.“

Това каза в празничното си приветствие към кукленци  и гостите на града кметът на Община Куклен Мария Белчева, събрали се на общоградско тържество на  площада пред НЧ“ Н. Вапцаров – 1909г“, по случай националния празник Трети март.

 

 
По думите на Белчева днес, 142 години по-късно, българите се нуждаем повече от всякога от вдъхновение, вяра и единение.за размисъл, за въпроси. "Уверена съм, че работим ли заедно за постигане на националните ни приоритети, ще успеем да изградим съдбата си такава и да постигнем целите, които като нация си поставяме. Пожелавам ви здраве, увереност, храброст и силен дух. Нека възпитаме децата си в любов, уважение и отговорност към родината. Нека с делата си отдадем почит на онези, които извоюваха свободата ни. Нека живеем така, че да сме горди с името българи.", подчерта Мария Белчева.

 

 

На празника присъстваха зам.кметът на Община Куклен Христо Божинов, общински съветници и представители на политически партии.

Празничната  програма продължи  с участието на  малчуганите от ДГ „Приятели“, гр. Куклен и  ученици от СУ „Отец Паисий“, гр. Куклен, Малките мажоретки от танцов състав „Кукленче“ към НЧ Н. Вапцаров – 1909г“, гр. Куклен усмихнаха присъстващите и получиха заслужени аплодисменти.

 

 

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника в знак на почит към геройски загиналите герои за свободна и независима  България от партийни и обществени организации.

Празника продължи с традиционен крос, в който няма възрастови ограничения.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?