Следвайте ни

Горски отстреля стръвница в двора на вила

viber icon

Горски отстреля проблемна мечка в двора на вила край боринското село Кожари, малко след като отиде на място да установи, че е убила 65-килограмова овца. Мечката нападнала имота на Гълъб Радулов, който има вила с двор край селото. "В двора си гледа 4-5 овце. Мечката съборила мрежата на двора и убила едната овца, а другите овце избягали през пробитата ограда. Собственикът веднага е уведомил горските и на мястото е отишъл лесничеят, на чието име има разрешение за отстрел на проблемна мечка от Министерството на земеделието, храните и горите", каза кметът на съседното село Буйново Бойко Хаджиев. Лесничеят изчакал на мястото и след около час мечката се върнала да си дояжда от убитата овца и я отстрелял. Отстреляният екземпляр е женски и е 135 кг., съобщиха от ЮЦДП - Смолян. Разрешителното за отстрел на хищното животно бе издадено след серия нападения в района на селата Буйново и Кожари. Още поне 2-3 проблемни мечки остават да бродят в района, каза кметът на Буйново. В началото на септември т.г. пловдивчанин гръмна друга проблемна мечка в района на село Гълъбово, община Баните. За района на ДГС - Славейно има издадено още едно разрешително за отстрел на проблемна мечка. Разрешително за отстрел на мечка има и в района на Смолян. 

На снимката: Голям мъжки мечок заснеха скоро в района на ДГС - Буйново. Според техните данни, на 1600 хектара, колкото е площта на дивечовъдния участък, в рамките на два месеца са преброени 7-8 различни мечки, което е свръхпопулация.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

polkmjn

polkmjn

04.03.2020 | 22:36

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич, оставям в Петрич в България, искам да използвам тази страхотна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected] или [email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?