1939

Държавата строи нов път от Куклен до Асеновградско шосе

Нов път, който да свързва Куклен с Асеновградско шосе, ще бъде изграден в скоро време. Той ще облекчи засиления трафик в района около КЦМ. Община Куклен подготвя проектната документация и след сключване на договор ще има ангажимент да избере изпълнител по ЗОП. Държавата пък ще предостави средства за изграждането му. Това съобщиха от Министерството на иновациите и растежа.

Вчера на посещение в КЦМ АД бе заместник-министърът на иновациите Десислава Бонева. Дружеството е заявило насърчителна мярка за финансово подпомагане за изграждане елементи на техническата инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, обясниха от министерството. Това беше една от целите на посещението в най-голямата компания за производство на олово и цинк в Югоизточна Европа и срещата с кмета на община Куклен Мария Белчева, допълниха от там.

КЦМ бе сертифициран като инвеститор клас А заради проекта си "Технологично интегриране на КЦМ" на стойност 260 млн. лв. лева официално през 2020 г. Оказа се, че проектът на пловдивския металургичен комбинат е най-големият в страната за цялата година. Част от инвестицията е с кредит от Европейската инвестиционна банка. Именно заради сертификата за инвеститор клас А по Закона за насърчаване на инвестициите държавата се ангажира да изгражда инфраструктура около завода.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Ако

Ако

05.02.2023 | 09:36

чак толкова камионите пречат,КЦМ за своя сметка да им направят паркинг в двора на завода.

Отговори
1 0
Шофирайте

Шофирайте

05.02.2023 | 09:29

бавно и няма да има опасност,където и да сте!!!! До КЦМ камионите паркират край пътя и той-пътят, си е свободен. Няма нужда от нов път.

Отговори
1 0
Жеко

Жеко

07.07.2022 | 12:55

Пари за нищо и нещо за някой джоб! Че, какво му е на сегашния път?! Какво, тесен е да обслужва едно село като Куклен?! Айде, моля! Толкова други по-жизнено важни пътища има за правене в района!

Отговори
4 4
Гост

Гост

08.07.2022 | 10:21

Едно село като Куклен с около 10 хиляди вочека население и с постоянен поток на хора особенно през почивните дни заради манастира. Пътят дава предпоставки за ПТП заради постоянния поток на тежкотоварна техника обслужваща КЦМ.Но уви вие няма как да знаете.

Отговори
4 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?