Следвайте ни

140 деца от четири страни се борят на юбилеен турнир в Димитровград

viber icon
ДИМИТРОВГРАД, Михаил МИХАЙЛОВ

Над 140 борци от 10 български клуба, както и гости от Турция - с три отбора, Молдова и Македония се състезават в момента на 10-тия юбилеен международен турнир по борба свободен стил за деца “Еню Вълчев” в Димитровград. Турнирът е много силен и тази година, каза за haskovo.marica.bg президента на клуба домакин Георги Георгиев. За юбилейното му издание искахме да ограничим малко бройката на участниците, но и тази година повечето клубове дойдоха с пълни състави и състезателите отново са над 140, обясни той.

Кметът на Димитровград Иво Димов даде старт на надпреварата и пожела на състезателите, който е по-силен да победи. На откриването бяха и представителя на Българската федерация по борба - Кирил Барбутов. Той подари плакет на организаторите в лицето на президента на клуба домакин Георги Георгиев и специална книга със славната история на българската борба на градоначалника Димов. На турнирът, който от две години носи името на легендата на димитровградската борба присъстваха и хора от семейството му, както и неговия брат, който е също борец ветеран. Еню Вълчев почина на 78-годишна възраст през февруари 2014-а година.
Сред гостите беше и петкратната световна шампионка Станка Златева, както и третият на Олимпиада - Димо Костов.

Според статута на турнира в него имат право да участват деца – родени 2003-2005 г., а от няколко години надпреварата е включена в календара на родната федерация по борба.
“Имаме много качествени деца, които не намаляват в залата, независимо от демографския сриф в града. Стараем се да спазваме традицията и предполагам, че ще видим много стойностни схватки на тепиха. Поканили сме клубове, които канят и нас като традиционно силните школи на Сливен, Черноморец (Бс), Стара Загора, Хасково, Гълъбово, Велико Търново, Славия и др”. Това сподели с haskovo.marica.bg, президентът на димитровградския клуб Георги Георгиев.

Турнира се организира от Община Димитровград и местният спортен клуб по борба. А медалистите ще станат ясни днес следобед, когато са финалите в отделните категории. На турнира участват деца от 7 до 13 години. Като най-леката категория е до 26 кг при подготвителната група до 10 години, а най-тежката е до 73 кг при децата до 13 годишна възраст.

“Ще разчитаме на медали от Кристиян Димов (53), Дениз Ибрям (32) и Денис Наим (35). Това са най-изявените през този сезон, но и много други могат да ни изненадат, защото отборът ни е от 20 добри състезатели, допълни Георгиев./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?