Следвайте ни

Затварят тунела "Кричим" заради ремонт

Движението ще се спира през нощта в продължение на пет дни

viber icon

Движението през тунела "Кричим" ще се спира от 22 до 6 часа, от 26 до 30 август. Причината е ремонт на съоръжението. Обходният маршрут е по пътя Пловдив- Асеновград-Смолян, съобщиха от АПИ.

 


Ремонтът на съоръжението е част от проекта за рехабилитация на 15,29 км от път IIІ-866 Михалково-Кричим.  Това е участъкът от изхода на Кричим до яз. „Въча“.

 

Проектът - лот 23, ще се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за близо 23 млн. лв. В участъка с извършващи се ремонтни дейности е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, призовават от АПИ.

 


По проекта се ремонтират 4 големи мостови съоръжения и тунел​ът „Кричим”, който е с дължина 130 м. Тунелът е изграден през 1963 г., като оттогава не е ремонтиран. Съоръжението ще бъде с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система.  По трасето на участъка се изграждат подпорни и укрепителни стени с различна височина, както и укрепване на откосите с високоякостни мрежи.

 


Изпълнител на строително-монтажните работи е „Автомагистрали Черно море“ АД, а подизпълнител е „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора за строителство е 22 777 396,14 лв. с ДДС. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?