71

Вандали оставиха Кричим без вода, кметът обяви парична награда за разкриването им

Вандали оставиха без вода Кричим. Неизвестни разбили тази нощ стената от термопанели на водоема "Кричим", който захранва водопроводната мрежа на града. Счупена е и антената, която подава радиосигнал към помпената станция "Кричим".

"В резултат на тези според мен злоумишлени действия, е прекъсната работата на помпената станция и е преустановено водоподаването към мрежата на град Кричим", коментира кметът на община Кричим Атанас Калчев. 

Екип на ВиК - Пловдив работи от сутринта по възстановянето на нанесените щети на съоръжението и възстановяването на процеса за водоснабдяване на населението.

„Предвид явния умисъл на извършеното деяние, обявявам парична награда за подаване на достоверна информация до органите на реда по надлежния ред, с цел бързото и навременно установяване на извършителите! Кощунство е в мирно време, дори и при предстоящи местни избори, злоумишлено да причиниш такива тежки щети и да лишиш населението на града от питейна вода“, каза кметът Атанас Калчев.

Той допълни, че злобата е лош съветник, но най-големи вреди нанася глупостта, а глупостта се плаща най-скъпо. 

„Реваншизмът и злобата никога не работят - нито в личния, нито в обществения и политическия живот.“, коментира още Калчев. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?