Следвайте ни

Срутище застрашава язовир Кричим

viber icon

Срутище застрашава язовир Кричим. За това алармира кметът на Община Кричим Атанас Калчев.

Местните хора се тревожат, че и при най-малката сеизмична или друга активност скалният масив може да се срути и да предизвика огромна трагедия.

Кметът на Кричим Атанас Калчев също призова отговорните институции да вземат незабавни мерки, преди да се е стигнало до инцидент, който би могъл да вземе и жертви.

„Несериозно е да се обяснява от отговорни институции, че чрез проекта за рехабилитация на републиканския път от село Михалково до град Кричим скатните откоси на срутището ще бъдат обезопасени и едва ли не проблемът ще бъде разрешен в цялост”, коментира кметът.

Според него е несериозно да се стига до тълкувания това срутище ли е, или е свлачище и от там да се правят опити за размиването на отговорностите между централните и териториалните органи на изпълнителната власт, и собствениците и ползвателителите на имоти.

„Смятам, че не е редно аз да разяснявам на населението на общините Кричим и Стамболийски, както и на компетентните държавни институции, които имат и задължения по контрол и превенция, какво ще се случи при евентуално внезапно срутване на големи количества земно-скални маси в чашата на язовир “Кричим”.

Какво ще се случи при формирането на висока вълна, която да прелее над короната на стената и обратната аналогична вълна с посока към язовирната стена “Въча” и ПАВЕЦ “Орфей”, допълни Калчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?