4020

С голям празник Кричим отбеляза 54 години от обявяването му за град

В събота бе кулминацията на тържествата.  Преди обед в центъра на града се проведе базар „Произведено в Кричим“, а след това Детски научен клас „Магията на чудесата“ и концерт на Богдан Томов. 

Вечерта жителите и гостите на града гледаха Площаден театър „Имало едно време ... Кричим“, с режисьор Исмаил Ходжев, а в главните роли се превъплътиха малки и големи кричимски самодейци. 

Беше отслужен празничен водосвет, а след него кметът на община Кричим Атанас Калчев  поднесе поздравителен адрес по повод празника. 

„Пожелавам на всички наши съграждани здраве и сили, вяра и упоритост, за да преодоляваме предизвикателствата на времето, в което живеем, за да успяваме въпреки трудностите, да бъдем удовлетворени от постигнатото и да не спираме да обичаме нашия град Кричим и България! Нека не пестим усилия, за да бъде градът ни такъв, какъвто сме мечтали ние и нашите предци, и какъвто заслужават нашите потомци!“, заяви кметът на община Кричим Атанас Калчев. 

След това се състоя концерт на гръцката звезда Йоргос Ясемис. Честванията приключиха с концертна програма „С България в сърцето” и Николай Учкунов и лазерното шоу „Танцуващи светлини“. 

Днес, 27 август, от 21 часа на стадион «Христо Ботев» в града ще се прожектира лятно кино под звездите „Игра на доверие“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?