Следвайте ни

Рецидивист-рекордьор не ще 16 години в тъмница

Новини от Пазарджик и региона

viber icon

За пореден път ще се изправи пред Темида днес 24-годишният велинградчанин Николай Якимов, получил 16 години тъмница от окръжните магистрати в Пазарджик заради опит да убие новия приятел на бившата си любима. Делото се гледа от Апелативния съд в Пловдив по жалби на подсъдимия и на гражданския ищец – попадналият на мушката му Христо Първановски. Първото заседание е от 14,00 часа.

На 12 юли тази година Якимов бе признат за виновен за опит умишлено да умъртви конкурента си – 36-годишния Христо Първановски от Кричим. Деянието е останало недовършено по независещи от него причини и е извършено при условията на опасен рецидив, казва се в мотивите към присъдата, 26-та поред в краткото битие на родопчанина. Предишните са за кражби и опити за убийства.

Атрактивен детайл в криминалната му биография е, че още като ученик във велинградското СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ пробва да открадне прословутото „Ауди А8“ на Пловдивския владика Николай. След споразумение с прокуратурата се измъква леко – само с година решетки – като се има предвид, че това е 21-вата му присъда.

За прострелването на Първановски Якимов е наказан да лежи 16 години при първоначален строг режим, както и да плати на жертвата си 40 000 лева компенсация.

До кървавата драма се стигнало, след като 20-годишната пазарджиклийка, с която рецидивистът живеел, го изоставила заради тормоза, побоищата и псувните, на които била подлагана. Младата жена се събрала с новата си любов – Христо от Кричим, но бившият й не ги оставял на мира. Непрекъснато я тормозел по телефона. Вечерта преди инцидента за сетен път се обадил и я обсипал със заплахи, после й изпратил във Фейсбук снимка на ловна пушка с два патрона и послание: „Това ви чака“.

Първановски решил да защити любимата си. Двамата тръгнали с кола към Велинград с намерение да се разберат веднъж завинаги със зарязания и непреставащ да ревнува Николай. Той ги посрещнал с ловната пушка на баща си и започнал да гърми от козирката на кооперацията, където живеел. Христо е ранен в лявото бедро, костта му е раздробена, липсвала част от мускула.При толкова тежка травма само бързата и професионална намеса на лекарите спасила живота на жертвата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?