Следвайте ни

Рецидивист-рекордьор не ще 16 години в тъмница

Новини от Пазарджик и региона

viber icon

За пореден път ще се изправи пред Темида днес 24-годишният велинградчанин Николай Якимов, получил 16 години тъмница от окръжните магистрати в Пазарджик заради опит да убие новия приятел на бившата си любима. Делото се гледа от Апелативния съд в Пловдив по жалби на подсъдимия и на гражданския ищец – попадналият на мушката му Христо Първановски. Първото заседание е от 14,00 часа.

На 12 юли тази година Якимов бе признат за виновен за опит умишлено да умъртви конкурента си – 36-годишния Христо Първановски от Кричим. Деянието е останало недовършено по независещи от него причини и е извършено при условията на опасен рецидив, казва се в мотивите към присъдата, 26-та поред в краткото битие на родопчанина. Предишните са за кражби и опити за убийства.

Атрактивен детайл в криминалната му биография е, че още като ученик във велинградското СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ пробва да открадне прословутото „Ауди А8“ на Пловдивския владика Николай. След споразумение с прокуратурата се измъква леко – само с година решетки – като се има предвид, че това е 21-вата му присъда.

За прострелването на Първановски Якимов е наказан да лежи 16 години при първоначален строг режим, както и да плати на жертвата си 40 000 лева компенсация.

До кървавата драма се стигнало, след като 20-годишната пазарджиклийка, с която рецидивистът живеел, го изоставила заради тормоза, побоищата и псувните, на които била подлагана. Младата жена се събрала с новата си любов – Христо от Кричим, но бившият й не ги оставял на мира. Непрекъснато я тормозел по телефона. Вечерта преди инцидента за сетен път се обадил и я обсипал със заплахи, после й изпратил във Фейсбук снимка на ловна пушка с два патрона и послание: „Това ви чака“.

Първановски решил да защити любимата си. Двамата тръгнали с кола към Велинград с намерение да се разберат веднъж завинаги със зарязания и непреставащ да ревнува Николай. Той ги посрещнал с ловната пушка на баща си и започнал да гърми от козирката на кооперацията, където живеел. Христо е ранен в лявото бедро, костта му е раздробена, липсвала част от мускула.При толкова тежка травма само бързата и професионална намеса на лекарите спасила живота на жертвата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?