Следвайте ни

 Община Кричим: Няма да вдигаме данъците, намаляват някои такси

viber icon

Днес се проведе общественото обсъждане на проекта на бюджета на община Кричим за 2021 година. То е най-важно, защото с него се определят насоките за развитието на града във всичките му присъщи сфери на обществения живот – образование, култура, спорт, инфраструктура, социални услуги и др., и основните акценти на бюджет 2021 година. 

„Един от акцентите е увеличение на капиталовата субсидия, което ще даде възможност да се реализират важни за общината и населението ни мероприятия”, съобщи кметът на община Кричим Атанас Калчев. 

Ще бъде запазен размерът на местните такси за административни услуги. Ще има увеличение размера на възнагражденията с 5 % и за държавните, и за местните дейности в съответствие с Постановление на Министерски съвет и Закона за държавния бюджет на Р България за 2021 година.

„Друг акцент, който беше заложен в бюджета, е без завишение на цените на услугите за сметосъбиране, сметопочистване и сметоизвозване /такса битови отпадъци/, произтичащо от Закона за управление на отпадъците за 2021 г. и увеличението на минималната работна заплата за 2021 г.”, каза още кметът Атанас Калчев. 

Няма да се увеличава размерът на данъка за различните категории моторни превозни средства на минималните прагове, определени с изменението на Закона за местните данъци и такси.

„С 50% намаляваме размера на таксите за детските градини за 5 и 6-годишните деца от подготвителните групи”, поясни още кметът на община Кричим. 

За 2021 година на 100 % е обезпечен фонд работна заплата за всички дейности, осигурено е финансиране за качествени образователни, социални и всички останали услуги, предоставяни от община Кричим. Няма да има закриване на каквито и да било услуги или дейности през 2021 година, осигурено е финансовото обслужване на общинския дълг, в който общината встъпи с цел реализиране на най-големия инфраструктурен проект – изграждане на канализация и ПСОВ и рехабилитация на водопроводна мрежа.

„Не като акцент на бюджет 2021г., но като акцент в работата ми като Кмет, считам за необходимо да подчертая, че независимо от дадените възможности за увеличение на кметските заплати до размера на министерските, то това не се отнася за Кмета на община Кричим, а финансовият ресурс за фонд работна заплата за 2021 г., е разпределен така, че да гарантира 5 % увеличение на служителите и работниците, защото най-добрата инвестиция за всеки ръководител е инвестицията в човешкия ресурс”, съобщи още кметът на Община Кричим Атанас Калчев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай