4232

Невиждана опашка за сладоледа на Ути с топинг от ягоди и листа от рози в Кричим СНИМКИ

Истинско стълпотворение е около големия тиган на топ готвача Учи Бъчваров в центъра на Кричим. Днес той приготвя ароматен топинг за сладолед. Забъркването на сладкото изкушение започна рано тази сутрин на площада пред читалището в града, където се провежда Фестивал на ягодата.

Центърът на Кричим е пълен с жители и гости на града. Всички те очакват с нетърпение да опитат специалитета на Ути, приготвен по специална за случая рецепта. В него са вложени 2 тона ягоди, местно производство, кафява и бяла захар. Добавен бе пресен джинджифил и специално осигурени за случая от Община Карлово 200 хил. листенца от роза "Дамасцена". Ароматът се допълва от пресен бъз, набран от Балкана, а накрая бе добавен сок и кора от лимон. Огромното количество топинг бе приготвен благодарение на добре организирания екип на Ути само за 1 час. Той ще  стигне за 2000 порции сладолед. 

Участието на Ути във Фестивала на ягодата в Кричим е за втора поредна година. То е част от благотворителната му кампания "Вкусната България".

Днес присъстващите в Кричим ще могат да си закупят сладолед, след това да го гарнират с приготвения от Ути топинг и крокан. Събраните средства ще отидат за подпомагането на нуждаещи се хора в Кричим.  

Фестивал на ягодата напълни Кричим. Втори ден в центъра на града производители предлагат продукцията си на щандове на "Алеята на ягодата". Гостите могат да си купят освен ароматния плод и много други сладкиши, приготвени от местни майстори. Сред тях са мъфини с ягоди, торти, сокове и други. 

Фестивалът се провежда за втора поредна година и събра невиждан брой посетители в родопското градче.

Снимки от Наташа Манева и Мария Петрова

   

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?