Следвайте ни

Недоволни в Кричим: Блокираме пътя за Девин и минаваме към Стамболийски

viber icon

"Ще блокираме пътя за Девин. Ще минем към Община Стамболийски. Имаме три язовира, а няма вода за напояване". Това каза Ангел Ранчев след близо двучасовата среща между областния управител Дани Каназирева, Басейнова дирекция, "Напоителни системи", кмета на Кричим Атанас Калчев и жители на общината.

Те поискаха отново да тече вода в напоителен канал, който минава през част от Кричим и с водата местните напояват дворовете си. Черпенето от река Въча беше спряно, след като от Басейнова дирекция издадоха заповед до кмета да се спре водочерпенето от реката.

"Ние сме за пускането на канала в частта, която не засяга проекта по асфалтирането на улици. Моето мнение е, че 80 години е работил каналът и питейната вода не трябва да се пилее, след като има алтернатива за част от хората", каза Каназирева. Тя обясни, че са готови да направят компромис и временно да се пусне вода в канала, ако кметът подаде заявление до Басейнова дирекция за водовземане.

"Няма законово основание и няма как да поема отговорност за пускането на вода в канала", каза Калчев и обясни, че в момента се извършва асфалтиране на улици по проект и заради канала фирмата изпълнител и надзорът отказват да поемат отговорност.

Евентуалното пускане на вода в канала би провалило проекта, категоричен е Калчев.

Притеснението на част от инстутициите в залата бе, че ако не се осигури вода за напояване от канала, хората ще ползват питейна вода за това, което ще доведе до повишаване на потреблението и спадането на нивото на питейна вода.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?