Следвайте ни

Кричим празнува: Градът става на 51 години

viber icon

Днес Кричим отбелязва 51 години от обявяването си за град. По този повод кметът Атанас Калчев изпрати приветствие до своите съграждани:

„Дълъг е списъкът с имената на хората - будни и амбициозни кричимци, оставили светла диря в историята на селището и града ни с благородните си дела в миналото и работили за неговия просперитет. Поклон пред паметта на мъртвите, хвала на вас - живите, за всичко, което сте направили и правите, за да го има нашият прекрасен град днес. Всички ние - днешните кричимци, заедно имаме отговорността да бъдем на тяхното ниво - на смелите и достойните наши предци, отстоявали и съградили нашия град с любов, труд и постоянство, наш дълг е да продължим достойно делата им, да ги надграждаме, за да оставим достойно наследство на идните поколения, защото Кричим го е имало, има го и ще го има”. 

По думите на кмета Кричим винаги се е гордял, гордее се и днес, че в него живеят в мир, трудолюбие и разбирателство хора с различна етническа и културна принадлежност, споделят радости и скърби, и в делник, и в празник, обединени от своята любов към родния край или избрали Кричим за свое любимо място за живеене.

„В днешния ден, искам да ви пожелая да бъдете здрави, личният и професионалният ви живот да са изпълнени с човешко удовлетворение, с топлина в семейството, със спокойствие и увереност на работните ви места. Нека децата ни живеят тук свободно, мирно, безгрижно и щастливо, нека заедно да се борим за успеха и развитието на нашия град. Заедно можем да постигнем всичко това. Заедно можем да превърнем мечтите и надеждите за нашият град в реалност”, заяви кметът Калчев. 

Настоящата 2020 година е белязана със знака на пандемията COVID-19, което наложи спазването на редица ограничения.

„Въпреки това, ние можем да бъдем заедно! Нека тази вечер точно в 21.30 часа, макар и от дистанция, всички заедно да се насладим на празничната заря посветена на празника на нашия град! И да си пожелаем здраве и просперитет!”, пожела още кметът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?