49

Кричим празнува 54 г. с концерт на Йоргос Ясемис и лазерно шоу

С двудневна програма Кричим ще отбележи на 26 и 27 август 54 години от обявяването на населеното място за град.

Програмата започва на 26 август от 10 часа с Детски научен клас "Магията на чудесата" , а в центъра на града ще е разположен базар „Произведено в Кричим“.  В 11 часа е началото на концерта на Богдан Томов. 

Вечерта от 19 часа жителите и гостите на града ще могат да гледат площаден театър „Имало едно време ... Кричим“, с режисьор Исмаил Ходжев, а в главните роли ще се превъплътят малки и големи  самодейци от града. 

В 20:15 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а след него кметът на община Кричим Атанас Калчев ще поднесе поздравителен адрес по повод празника. 

След това започва концерт на гръцката звезда Йоргос Ясемис. В 23 часа започва концертна програма „С България в сърцето” и Николай Учкунов, а точно в полунощ е лазерното шоу „Танцуващи светлини“. 

На 27 август от 21 часа на стадион "Христо Ботев» в Кричим ще се прожектира лятно кино под звездите „Игра на доверие“. Режисьор е Мартин Макариев, участват Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори и други.

Междувременно кметът на Община Кричим Атанас Калчев отправи поздрав по повод наближаващия празник на града.

„От мое име и от името на общинското ръководство искам да честитя в аванс празника и пожелая на всички наши съграждани здраве, благополучие и просперитет. Нека са успешни делниците ни, а истински и споделени със семействата и добри приятели празниците ни!“, заяви кметът на община Кричим Атанас Калчев. 

Той пожела още Бог да пази града и жителите в него от болести, бедствия и нещастия.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?