Кричим и Перущица с обща компостираща инсталация за зелени отпадъци

Кметът на Кричим Атанас Калчев и колежката му от Община Перущица Мария Вълканова направиха първа копка на компостиращата инсталация за разделно събиране на зелени отпадъци. Тя ще се намира на територията на Кричим, но в нея ще постъпват генерираната биоразградима смет от община Кричим и община Перущица. 

Това стана възможно по проекта “Проектиране и изграждане на територията на община Кричим на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци, генерирани от община Кричим и община Перущица, включително осигуряване на необходимото оборудване и на съоръжения и техника за разделно събиране на зелени и биорагзградими отпадъци”.

Стойността е 3 445 095,84 лева. Бенефициент е община Кричим, а община Перущица е партньор по проекта.

"Изграждането на компостираща инсталация е важно и за двете общини, защото това ще има отражение върху таксата за битови отпадъци, която заплащат населението и бизнеса от територията. Затова се радвам, че община Перущица участва в този проект", каза кметът на града Мария Вълканова.

Ще се радвам и да изградим добри партньорски отношения с община Кричим, което да допринесе за съвместно участие по други проекти в бъдеще, каза още тя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Лошо няма

Лошо няма

26.05.2021 | 13:48

А какво се случва с отпадъците, които се разграждат в природата за от 100 до 100 000 години?!?! PVC, метали, батерии, строителни отпадъци?!?

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?