Следвайте ни

Коронавирусът удари и Асеновград

viber icon

Коронавирус вече има и в Асеновград, съобщи областният управител Дани Каназирева по време на брифинг по-рано днес. Става въпрос за мъж на 49 години, настанен за лечение в МБАЛ "Асеновград". 

"За първи път, от началото на пандемията, в област Пловдив имаме 13 нови случаи на заболели от коронавирус. Усложнява се епидемиологичната ситуация, което още веднъж трябва да ни накара да се замислим и да спазваме указанията на здравните власти.

За първи път имаме болни и в две нови общини Асеновград и Брезово. Взети са всички необходими противоепидемични мерки. Общо от  РЗИ са направени над 40 предписания, продължават проучванията за контактни лица. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Пълна дезинфекция ще се извърши днес, 26.06.20 г., в сградата на община Асеновград. Процедурата няма да затрудни или ограничи работата с граждани. Дезинфекцията ще стартира от най-горните помещения на сградата и ще премине през всички етажи надолу. В края на работния ден ще бъдат дезинфекцирани помещенията от Информационния център, касите и другите звена, в които има достъп на граждани. Всичко това налага ограничаване достъпа и затваряне на сградата на община Асеновград за 48 часа. Това ще се случи в предстоящия уикенд. .

От общинската администрация припомнят, че поради усложнената епидемична обстановка в страната е въведен пропускателен режим за посещение на граждани. Те ще бъдат допускани само до втория етаж, където се намират Информационния център, данъчната служба, каси, ГД ГРАО и други звена за обслужване на клиенти. От градската управа призовават асеновградчани да спазват въведените противоепидемични мерки с цел недопускане разпространението на заразата.

Напомняме, че гражданите могат да ползват електронните услугите, които община Асеновград предлага чрез официалния си интернет сайт: https://www.asenovgrad.bg/bg/elektronni-uslugi-na-obshtina-asenovgrad , с цел да се избегне посещение сградата на администрацията и струпване на много хора на едно място, като по този начин ще спестят и време.

 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

От друг град

От друг град

26.06.2020 | 16:16

Да се въведе карантина там. Няма да влиза и излиза никой от града!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?