Следвайте ни

Кметът търси варианти за ускоряване на проекта "Въча"

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров предприема сериозни действия за ускоряването на реализацията на проекта за водоснабдяването на града от язовир Въча. „Заради инцидента със замърсяването на река Марица в Хасковско и наложителното спиране на водата на повече от 50 селища наблизо, проектът "Въча" добива все по-сериозна важност за Пловдив и региона. Проведох няколко разговора с министър Емил Димитров и заместник-министър Николай Нанков и те ме увериха, че ще съдействат за ускоряването реализацията на проекта“, коментира Здравко Димитров.

В момента питейната вода за Пловдив се добива чрез сондиране на кладенци с подпочвени води на 30 метра под земята.

Проектът за водоснабдяването от каскада Въча и осигуряването на чиста питейна вода от язовира включва изграждането на 18-километрово трасе, както и изравнител на налягането, който ще бъде в землището на Първенец. До края на годината трябва да е готово прединвестиционното проучване, което да даде ясна представа за общата стойност за реализацията на проекта.

В сряда кметът Здравко Димитров ще има нова среща със зам.-министър Нанков, където отново ще се дискутира проектът за водоснабдяване на Пловдив от язовир Въча.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Шурик

Шурик

04.08.2020 | 15:37

Тази "Въча" се предъвква толкова много години без да е направено нещо реално, че едва ли някой още вярва в нейната реализация. Чудя се, дали самият кмет си вярва?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?