Следвайте ни

Кметът на Кричим: За Бога, не хранете бездомни кучета и котки

viber icon

Кметът на община Кричим Атанас Калчев отправи апел към своите съграждани. Ето какво се казва в него:

В качеството ми на кмет на община Кричим, апелирам към всички вас, незабавно да бъде прекратена порочната практика по  предлагането на храна и/или хранителни отпадъци на безстопанствени /бездомни/кучета и котки на обществени места.

Невъзможно е, при каквито и да било мерки, които се предприемат и реализират от общинската администрация, да се справим с овладяването на популацията и присъствието на  бездомни кучета и котки в гр. Кричим, след като някои от нашите съграждани чрез предоставяната им храна, създават у тях хранителни навици!

Заявявам категорично пред всички вас, че до края на мандата ми като кмет на общината, в гр. Кричим няма да бъде изграден и да функционира приют за настаняване, отглеждане, лекуване и каквото и да било друго, свързано с бездомните кучета и котки със средства от общинските приходи, републиканския бюджет и европейски средства, които също трябва да бъдат съфинансирани от общинския бюджет за сметка на повишението на местните данъци и такси.

Основен приоритет през всеки от предходните, така и в настоящия мандат, в работата ми са били грижата за добруването и благоденствието на хората от нашият град и развитието на Кричим като желано място за живот. 

Недопустимо е определени граждани, прикривайки се зад "безкрайната" си любов към бездомните кучета да създават предпоставки за застрашаване живота и здравето на всички останали. 

В тази връзка ще направя  предложение до Общински съвет Кричим, в Наредбата за обществения ред да се приемат санкции - глоба от 50 до 500 лева за тези нарушители, които предлагат храна или хранителни отпадъци на безстопанствени кучета и котки на обществени места. 

Категорично не възприемам и "мантрата", че "бездомните кучета трябвало да се хранят за да не огладнявали, озверявали и др. и по тази причина да не нападали хората, които се движат по обществени места без да ги закачат или изразяват по някакъв начин, враждебно и агресивно отношение към животните". 

Уважаеми "любители" на бездомни кучета, ако любовта ви към тези животни е истинска, то както сте отворили сърцата си за тях, така отворете и вратите на дома си за тях и ги приютете, но не ни си позволявайте с "грижите си" да застрашавате живота и здравето на всички останали хора, защото в утрешния ден не знаете дали вашето дете или близък няма да стане обект на агресията на "вашия" бездомен "любимец", и предполагам веднага ще реагирате: "тия от общината какво правят, не виждат ли какво се случи с детето ми..."

Незабавно след приемането на конкретните санкции в Наредбата, ви уверявам, че ще бъдат прилагани безкомпромисно, защото когато липсва гражданска и обществена отговорност за живота и здравето на съгражданите ни, единствения начин е финансови рестрикции за деянието.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Така ли ще оправиш Кричим

Така ли ще оправиш Кричим

17.05.2021 | 17:55

Кмете смотан, тогава ще видиш какво хапане на деца, стари хора.......по улиците ще има от изгладнели кучета и котки, няма да могат хората да седнат на пейка в парк или градинка..... Виждам, че ти не си гладувал, /сит на гладен НЕ вярва /. В чужбина общината се грижи за тези животни, дори и през зимата се грижат за птици , за животните в горите /елени, сърни, диви свине...../носят им храна в специално направени хранилки....засрамете се кмете, лесно е да се возиш в колата, няма кой да те ухапе нали? Погладувай поне два -три дни да усетиш как ще се почувстваш....

Отговори
2 0
Коко канра

Коко канра

15.05.2021 | 10:17

Истинскяит помияр е това кметче!

Отговори
3 0
asen

asen

13.05.2021 | 09:04

Имбицил! Оправил всичко в Кричим, че тръгнал да се разправя с животните!

Отговори
9 1
Паляк

Паляк

13.05.2021 | 08:31

Я,кажи ти като кмет какво съществено правиш,за да решиш проблема с бездомните животни..Доста си се наял и ти личи.Защо не построиш приют за тези животни,или парите вече са в стомаха ти,а? Тези,които те подкрепят явно са по-прости и от теб,та не се запитват къде отиват парите им .Лесно е да утрепеш невинно животно,понеже си изял и изпил парите , нужни за хуманното решаване на проблема с бездомните животни.

Отговори
11 2
Док

Док

13.05.2021 | 06:52

Прав е кмета. Който е много състрадателен домовете са пълни с изоставени деца.Да вземат да се грижат за едно дете.Не да разнасят помии по улиците

Отговори
6 11
Мърдок

Мърдок

14.05.2021 | 14:17

Кога последно сте се интересували от домовете? Явно не, само така си дрънкате баналности от десетилетия! Домовете са почти закрити изцяло! Остават такива с деца, изискващи непрекъснати медицински грижи. Дори и циганчетата са наместени по приемни семейства, които са повече от наличните деца! И между другото, кои вече българи си изоставят децата?

Отговори
2 0
Тоя бок*лук

Тоя бок*лук

13.05.2021 | 04:54

Няма ли кой да го нахрани с нещо подходящо???

Отговори
7 7
Иво

Иво

13.05.2021 | 04:02

Къде ги намираме такива милиционери,?!?

Отговори
10 9
Иво

Иво

13.05.2021 | 04:01

На бас, че е милиционер този! После като в Германия плъховете ще подскачат на воля като няма котки. Къде ги избираме все такива идиоти?!?

Отговори
10 7
Кмете

Кмете

13.05.2021 | 00:27

На запад от Калотина за тези приказки, щеше да си бивш кмет. Е.би си майката бо.клук.

Отговори
13 7
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

12.05.2021 | 22:50

Кмете,гадино мръсна,безчовечна и охранена,До котките и кучетата ли опря да си правиш имидж.Простако,като толкова си се замислил за хората и тяхната безопасност,ами отдели там някакви смешни средства и направи един приют за тези животинки.Кричим не е някой голям град,та да има хиляди кучета и котки.Почти съм сигурен,че местните хора ги знаят поименно.Сто процента сигурно има изоставени и нефункциониращи постройки,където със съвсем малко средства могат да се обособят като приют.Муцуно охранена,ти имаш ли си напредстава,ако тези животинки ги лишиш от всякаква храна,че ще полудеят,ще започнат да хапят подред и тогава жална ти майка,за това където си издал тази заповед.И не на последно място иискам да ти кажа,че КОЙТО МРАЗИ ЖИВОТНИТЕ,СТО ПРОЦЕНТА МРАЗИ И ХОРАТА,ДАЖЕ ПОНЯКОГА И СЕБЕ СИ.Идиот.

Отговори
16 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?