Следвайте ни

Кметът на Кричим благодари на екоминистъра и кмета на Пловидв

viber icon

Днес, 14.07.2020г., след проведен разговор с Министъра на околната среда и водите - г-н Емил Димитров, получих уверението му, че минималния воден отток по оводняване коритото на р. Въча след язовир "Въча" и язовир "Кричим", ще остане непроменен, а именно 5 м/куб./ сек - 24 часа в денонощието. С изпускането на тези водни количества ще се запази и ще се гарантира подхранването на кладенците за питейно-битово водоснабдяване на населението от гр. Кричим, гр. Перущица и с.Устина, които кладенци са в пряка хидравлична връзка с коритото на р. Въча.
Също така с този воден отток като количество, ще се гарантира, че няма да бъде увредена ихтиофауната и като цяло екосистемите, обитаващи поречието на р. Въча до вливането й в р. Марица. Министър Димитров изрази готовност и заяви, че има вероятност водния отток в коритото да бъде завишен над сегашния, което от своя страна ще бъде от огромно значение за преодоляване на периодичното липса на вода за напояване на плодородното кричимско поле.
В качеството си на кмет на община Кричим, изказвам благодарност на Министър Емил Димитров за проявеното разбиране и вземането на възможно най- правилното и адекватно решение по предодвратяване на бъдещи проблеми основно, но и не само, с питейната вода в горецитираните населени места и игнорирането на предпоставки за създаване на междуинституционално напрежение. Благодаря и на кмета на гр. Пловдив - г-н Здравко Димимитров, от който получих съдействие и активна подкрепа, за да се постигне този положителен резултат от разговорите с Министър Емил Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?