Следвайте ни

Инвестициите в Девин рекордно високи от 30 години насам

За последните 3 г. са вложени 7,5 млн. лв. за изграждане на важни инфраструктурни проекти, каза Красимир Даскалов

viber icon

С мощен рок, фолк и народни концерти Девин отбеляза празника си през уикенда. Началото бе дадено с изпълнението на три химна - на Република България, на Европа и на Девин.  Химнът на града бе представен за първи път на празника през 2016 г.  

„Молитва за Девин” е по стихотворение на Енчев, музиката е на композитора Асен Масларски, а аранжимента - на Димитър Гетов. Химнът се изпълнява от Милица Божинова и Асен Масларски, а триминутният му клип с красиви гледки от района е гледан вече повече от 20 хил. пъти в интернет. Химнът видя бял свят с личното спонсорство от кмета на Девин Красимир Даскалов. Сега той се изпълнява на всеки празник на родопската община.

"Не мога да не отбележа заслуженото признание на правителството на г-н Борисов, благодарение на което за последните три години община Девин получи чрез целеви трансфери над 7,5 млн. лв. за изграждане на важни инфраструктурни проекти. Това не е случвало при нито едно правителство и при нито едно общинско ръководство през последните 30 години", каза в словото си кметът. Той отчете пред девинчани, че със средствата са развити редица мащабни, обществено значими проекти, като един от най-важните от тях е реконструкцията на топлопровода за минералната вода от извора при Беденски бани до Девин.

"Това даде възможност тази изключително лековита вода да потече в града ни отново и от нея да се възползват всички СПА центрове", посочи Даскалов. Той отбеляза и рехабилитацията, която се извършва в момента на третокласния път Кричим - Девин.

"След приключването й със сигурност ще се увеличи туристическият поток, а това е и най-прекият път от Централна България за Гърция, от Пловдив през Девин към Драма", каза Даскалов. 

"Неслучайно празникът на община Девин е празник на минералната вода. Този ценен дар, с който природата е надарила този край. Минералната вода е тази, която прави Девин популярен не само в България, а и в чужбина. Тя е в основата на икономическото развитие на общината. Не само тази вода, която пием, а и тази, която е източник на здраве и използваме за балнеология. Не мога да не отбележа, че нашето правителство изпълни два важни ангажимента към община Девин - подкрепи общинското ръководство и топлата минерална вода е вече в града. Това привлича и ще привлича все повече и повече туристи. И е предпоставка за ръст на икономиката и доходите на местните хора. Няма как да не изтъкна със задоволство, че изпълняваме и друг важен ангажимент - рехабилитираме всички достъпи до Девин, и от вътрешността на страната, и от Смолян. Така че съм сигурен, че и това ще даде принос Девин да стане най-бързо развиващият се град в Смолянска област", каза областният управител на Смолян Недялко Славов.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?