Следвайте ни

Инвестициите в Девин рекордно високи от 30 години насам

За последните 3 г. са вложени 7,5 млн. лв. за изграждане на важни инфраструктурни проекти, каза Красимир Даскалов

viber icon

С мощен рок, фолк и народни концерти Девин отбеляза празника си през уикенда. Началото бе дадено с изпълнението на три химна - на Република България, на Европа и на Девин.  Химнът на града бе представен за първи път на празника през 2016 г.  

„Молитва за Девин” е по стихотворение на Енчев, музиката е на композитора Асен Масларски, а аранжимента - на Димитър Гетов. Химнът се изпълнява от Милица Божинова и Асен Масларски, а триминутният му клип с красиви гледки от района е гледан вече повече от 20 хил. пъти в интернет. Химнът видя бял свят с личното спонсорство от кмета на Девин Красимир Даскалов. Сега той се изпълнява на всеки празник на родопската община.

"Не мога да не отбележа заслуженото признание на правителството на г-н Борисов, благодарение на което за последните три години община Девин получи чрез целеви трансфери над 7,5 млн. лв. за изграждане на важни инфраструктурни проекти. Това не е случвало при нито едно правителство и при нито едно общинско ръководство през последните 30 години", каза в словото си кметът. Той отчете пред девинчани, че със средствата са развити редица мащабни, обществено значими проекти, като един от най-важните от тях е реконструкцията на топлопровода за минералната вода от извора при Беденски бани до Девин.

"Това даде възможност тази изключително лековита вода да потече в града ни отново и от нея да се възползват всички СПА центрове", посочи Даскалов. Той отбеляза и рехабилитацията, която се извършва в момента на третокласния път Кричим - Девин.

"След приключването й със сигурност ще се увеличи туристическият поток, а това е и най-прекият път от Централна България за Гърция, от Пловдив през Девин към Драма", каза Даскалов. 

"Неслучайно празникът на община Девин е празник на минералната вода. Този ценен дар, с който природата е надарила този край. Минералната вода е тази, която прави Девин популярен не само в България, а и в чужбина. Тя е в основата на икономическото развитие на общината. Не само тази вода, която пием, а и тази, която е източник на здраве и използваме за балнеология. Не мога да не отбележа, че нашето правителство изпълни два важни ангажимента към община Девин - подкрепи общинското ръководство и топлата минерална вода е вече в града. Това привлича и ще привлича все повече и повече туристи. И е предпоставка за ръст на икономиката и доходите на местните хора. Няма как да не изтъкна със задоволство, че изпълняваме и друг важен ангажимент - рехабилитираме всички достъпи до Девин, и от вътрешността на страната, и от Смолян. Така че съм сигурен, че и това ще даде принос Девин да стане най-бързо развиващият се град в Смолянска област", каза областният управител на Смолян Недялко Славов.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?