Доброволци зарибиха Въча с 30 000 пъстърви

Риболовен клуб "Балканка" и Lidl Bulgaria зарибиха в съвместна акция с 30 000 балкански пъстърви река Въча.

Кампанията през уикенда събра над 120 души от Кричим, Йоаким Груево, Куртово Конаре, Михалково и риболовци от Пловдив и София, спининг клуб "Стари Видри", съобщи доброволецът Виктор Брънчев, основен организатор на акцията от сдружението "Балканка". "Зарибихме по протежение на около 15 км река Въча в участъка край Кричим, Йоаким Груево и Куртово Конаре.

Помогнаха ни много и кметовете на Кричим и Стамболийски. Около 3000 рибки бяха пуснати и в района на реката край девинското село Михалково след стената на язовир "Цанков камък". Рибките са от най-голямото рибовъдно стопанство "Тошков чарк". Колегите риболовци от Девин също зарибяват, но за една река никога не може да се каже, че е достатъчно зарибяването. Освен че пуснахме рибките, направихме и екоакция за събиране на боклуците край коритото на реката, като събрахме над 100 чувала боклуци, които ще бъдат извозени в понеделник", каза Брънчев. Доброволците поставят и табела в почистения район: "Сърцето на България е природата! МОЛИМ ВИ, ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА! - ЗА ДЕЦАТА ВИ, - ЗА СТРАНАТА НИ, - ЗА СЕБЕ СИ!"

От риболовен клуб "Балканка" заявиха, че за акцията са поканили за участие и Басейнова дирекция - Пловдив, но техни представители не дошли.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?