Следвайте ни

Ето коя е фирмата, пламнала с COVID-19 в Кричим

viber icon

Кметът на Кричим Атанас Калчев призова жителите на родопския град да бъдат отговорни и дисциплинирани. Както стана ясно 18 шивачки са с положителен тест за коронавирус. Те са работили в шивашкото предприятие "Виомода" в Кричим. 11 от тях живеят в Кричим. Останалите 7 лица са от с. Устина, община Перущица и община Стамболийски, но работят в шивашкото предприятие в гр. Кричим.


Ръководството на предприятието е предприело незабавни противоепидемични мерки - затваряне на предприятието, дезинфекция и организирано тестване на служителите и работниците.


Всички лица с положителен тест са карантинирани по надлежния ред от РЗИ - Пловдив, установяват се и всички контактни на тях лица. Към настоящия момент всички заразени са без симптоми.


"Апелирам за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както от карантинираните, така и от всички останали жители на нашият град. Особено внимание към мерките трябва да проявяват хората от три основни групи: възрастните хора над 60 години, хората с хронични заболявания и хората с онкологични заболявания", каза Калчев. 

Спазването на дисциплина, дезинфекция и дистанция е от еднакво значение за всички възрастови групи с цел опазване на собственото си здраве и здравето на близките ни.


Община Кричим ще продължи да прилага интензивно дезинфекция на местата за широко обществено ползване, но личната отговорност на всеки един от нас е от изключително значение, както за превенция, така и за ограничаване разпространението на инфекцията. Контрола от страна на РЗИ ще бъде засилен на територията на община Кричим, поради което е наложително спазването на определените противоепидемични мерки с цел опазване здравето и живота, но и за неналагане на санкции на нарушителите, обясни кметът. Той пожела на всички здраве и призова всички да бъдат еднакво отговорни и дисциплинирани.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Питамммм

Питамммм

02.07.2020 | 16:22

За родопското градче Кричим става дума. За един приятел питам

Отговори
0 0
Коко

Коко

02.07.2020 | 16:13

И къде в Родопите е Кричим?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?