Следвайте ни

Затвориха пътя от Беклемето до хижа "Дерменка"

viber icon

Затвориха временно пътя от Беклемето до хижа "Дерменка" в Стара планина. Трасето е на територията на Национален парк "Централен Балкан", а маршрутът е любим на хиляди туристи през цялата година.

Ограничението  е със заповед на директора на Национален парк “Централен Балкан” и е  в сила  от 23 юни до 31 декември 2021 година. Забранява се също така престоят и паркирането на МПС ,  включително . ATV и UTV от всички класове. Това е път със свободен достъп  съгласно Плана за управление на Национален парк "Централен Балкан" 2016 - 2025 г.

Заповедта за затварянето на пътя е издадена във връзка с изпълнението на проект  „Опазване на безлесни природни местообитания чрез ремонт и възстановяване на път „Беклемето“ - хижа „Дерменка“  в Национален парк „Централен Балкан”.

Изключения се допускат за стопанисващия туристически заслон „Орлово гнездо“ и хижа „Дерменка“ и служители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Дирекция „НП Централен Балкан“ при изпълнение на служебните им задължения.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?