Следвайте ни

Затварят четири магазина в Карловско за нарушения

viber icon

Продължават активните мерки за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и недопускане на административни нарушения при търговия, съхранение и доставки на стоки и предлагани услуги на територията на ОД МВР Пловдив.

Проведена бе специализирана операция от служители на РУ - Карлово с представители на Териториална дирекция на НАП и Областна дирекция по безопасност на храните. Проверени са 7 хранителни магазини в Карлово и 4 в село Розино, предимно в кварталите, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на безакцизни стоки. За констатирани нарушения на данъчното законодателство инспекторите по приходите са издали протокол и наложили принудителна административна мярка „запечатване на обект“ в четири от случаите. Съставили са и един акт. Шест протокола и още толкова актове са оформени и от колегите им, осъществяващи контрол върху безопасността на храните.

В рамките на акцията полицейските служители са проверили общо 117 лица и 95 МПС. Установени са 29 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 23 акта и 38 глоби с фиш. Административно отношение е взето в 10 случаи на нередовни лични документи и в 6 – на основание общински наредби. Издаден е и предупредителен протокол по Закона за МВР.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?