Следвайте ни

Заради заразен с коронавирус: Дезинфекцират Баня втори път

viber icon

Втора дезинфекция на квартал „Стряма“ в Баня и на терена на пазара в града извършват община Карлово и РС за пожарна безопасност и защита на населението. Мярката е заради заразения с коронавирус местен жител, участвал в сбирката на евангелистите в Перущица миналата седмица. 45-годишният мъж е в болница, а квартал „Стряма“ където той живее вече бе третиран с хлорен препарат на 22 юни.

Предстои обаче втора дезинфекция, съобщиха от администрацията. Тя се налага както заради случая на заразен с Covid -19, така и заради пазарният ден на Баня. В петък се провежда традиционен пазар, тържището на плодове, зеленчуци, разсади и промишлени стоки е едно от най-големите в региона и събира търговци и купувачи и посетители от няколко общини. Затова теренът ще бъде обеззаразен превантивно, уточни секретарят на община Карлово Стефан Стефанов.

Заедно с противопожарната служба общината извършва превантивна дезинфекция на махалите в Розино, Христо Даново и Карлово.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?