Следвайте ни

Заради заразата: Кметът на Сопот обяви 12 ноември за неучебен ден

viber icon

Деян Дойнов разпореди утре, 12 ноември,  да бъде неучебен ден за всички училища на територията на община Сопот.  Мярката се въвежда спешно заради повишената епидемична обстановка в района и с оглед намаляване броя на новозаразени лица. 

"В момента има действащи заповеди за големите градове в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Аз мисля, че трябва да действаме превантивно, а не да вземаме решения след събитията“, заяви Дойнов. 

Резултати от проведено проучване сред учители и директори на училища показа, че 79,4% от тях смятат, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение, а 76,8% смятат, че училищната среда е опасна за работа, позова се Дойнов на проучвания. 

Той е разговарял с директори и учители от Сопот и те споделили с него своите притеснения. 

Затова мисля, че тази мярка е правилна и трябва да наблюдаваме процесите, за да вземем адекватни решения и последващи мерки при необходимост", заяви Деян Дойнов. 

Кметът и общинската администрация са в постоянен контакт с директорите и преподавателите в училищата, както и с Регионалното управление на образованието за област Пловдив за съгласуване и предприемане на последващи действия. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай