46

Заради разкопани улици: Начело с кмета Кабаиванов карловци тръгват на протест срещу ВиК

Десетки граждани на Карлово тръгват на протест срещу ВиК заради разкопаните близо година няколко улици в града. Първи начело на протеста е готов да застане кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов заедно  живеещи на улиците „Хан Крум“ и „Земеделска“. Те откликнаха на поканата за среща, отправена от Кабаиванов и общинското ръководство. 

Поводът за нея е недоволството на хората от проточилите се вече над 8 месеца ремонти на водопровода по двете улици. Социалните мрежи прегряват от упреци срещу състоянието на улиците в Карлово.

Както "Марица" писа, строителната фирма, избрана от ВиК, работи изключително бавно, което възпрепятства Общината да възстанови уличните настилки, разкопани след полагането на нови тръби за вода.

На срещата д-р Кабаиванов и заместниците му Данка Люртова и Николай Цветков информираха гражданите за проблемите, които имат в комуникацията с фирмата – изпълнител и ръководството на ВиК.

„ВиК трябва да намери начин да накара изпълнителя спешно да приключи ремонта. В противен случай отиваме с няколко автобуса в Пловдив и ще поискаме оставките на ръководството на водното дружество. Готови сме и в София пред МОСВ да протестираме.“ – категоричен беше д-р Кабаиванов. Той обясни на гражданите, че общината е изчерпала всички законови възможности да въздейства на строителната фирма и на възложителя – ВиК. „Търпението ни се изчерпа. Управителите на фирмата-изпълнител се крият, залъгват ни със срокове, които не спазват. Така повече не може.“, каза още кметът. Той заяви, че като гражданин е възмутен от случващото се и е готов да оглави евентуални граждански протести срещу водното дружество.

Полагането на нови водопроводи на шест улици в Карлово започна преди осем месеца. Проектът е на ВиК и е възложена на изпълнител, избран от него. Това е ДЗЗД, /дружество по закона за задълженията и договорите/, създадено за тази цел.

По улиците не се работи, те са в лошо състояние, то тях не се движат автомобили, а придвижването на гражданите  е трудно, заявяват многократно карловци.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Васил

Васил

30.05.2023 | 21:26

На Кабата номерата!!!

Отговори
1 0
темпо

темпо

30.05.2023 | 16:29

Цяла година гледали и мълчали, а сега се разшаваха......нали НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ ЕСЕНТА...

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?