46

Заради нацепен асфалт след ремонт за 10 милиона: Фирма поиска АПИ да обследва пътя Черничево-Дуванлии

Фирмата, която през 2020 г. извърши основен ремонт на пътя Черничево-Дуванлии,  иска от Агенция "Пътна инфраструктура" да направи хидрогеоложко и геодезическо проучване на терена. Това се налага заради пропадания на шосето  и нацепване на асфалта в участък от два километра на границата между Хисарска и Калояновска община.

Фирма „Европейски пътища“, която по поръчка на АПИ през 2020 г. ремонтира третокласния път Черничево-Дуванлии, започна ремонт на проблемния участък още миналата седмица. Трасето започна да се руши само три години след основен ремонт на стойност 10 милиона лева, извършен според изпълнителя по най-добрите технологии, които позволят експлоатация при движение на тежки машини.

Както "Марица" писа,  жители на Хисаря и селата, през които минава трасето, алармираха вестника и пътната агенция с остра критика за състоянието на шосето в момента и начина, по който се извършва ремонтът. Асфалтът е нацепен надлъжно и трасето е опасно за шофьорите. Цепнатините зейват внезапно, а в продължение на няколко дни стават по-големи и повече на брой.

Запознати сме с проблема с появилите се пукнатини в отсечката между селата Черничево и Дуванлии, заявиха от „Европейски пътища“. Този  проблем не е нов. Дори и в момента наши екипи запълват пукнатините по пътната отсечка, посочва строителната фирма. 

Ремонтът, който сме направили през 2020 г. от 17-и до 25-и км на третокласен път 642, е извършен по всички стандарти за качество, отговаря напълно на възложеното ни от АПИ задание и е приет от възложителя без забележки.

В търсене на трайно решение нашите екипи направиха неколкократни щателни обследвания на проблемния участък и установиха, че няма технологична причина за появата на пукнатините. Затова сме се обърнали към АПИ да насрочи проверка със специалисти по хидрология и геология, тъй като районът е много водонаситен и това би могло да е причина за напукване на конструктивните пластове, заявиха от ръководството на „Европейски пътища“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 6 оценки
5/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Радост Даскалова

Радост Даскалова

11.10.2023 | 14:28

Модерното крадене сега е с Европроекти.От там следва следващо,ремонт на ремонт,на ремонтите.През следващият мандат отново и така до края на света.Затриха ни държавицата,гасете лампите,това вече не се трае.Язък !

Отговори
0 0
Тия европейци

Тия европейци

11.10.2023 | 09:00

Сега ли откриха, че участъка е водонаситен. Чувалите с кинти са добър стимул за затваряне на очите, нали.

Отговори
2 0
rtyrty

rtyrty

08.10.2023 | 13:46

Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами-----===-> https://mub.me/medik

Отговори
3 5
Алф от Мелмак

Алф от Мелмак

08.10.2023 | 13:05

Къв основен ремонт, кви пет лева бе.... Асвалта се цепи щот пътя няма "легло"/който разбира ще ме разбере, който не-да пита чичко Гугу/. Те само го адсвалтираха уж наново...Докато не се направи легло по правилата на пътищарството все ще се цепи ако ли да го хасвалтират през година! Те го знаят....Ама така им изнася - ремонт на ремонта.... И кинти, кинти, кинти...

Отговори
19 0
Само името е европейско на

Само името е европейско на

08.10.2023 | 12:12

фирмата, асфалтирала този пътен участък. По-правилно е фирмата да се именува „ Отбиваме номера че асфалтираме“

Отговори
22 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?