Следвайте ни

Заради мътна вода: Калофер блокира Подбалканския път СНИМКИ

viber icon

Калоферци блокират Подбалканския път заради некачествена вода.

Десетки хора се събират на площада в града, за протестират срещу лошото водоснабдяване. Те носят бутилки и кофи с мътна вода, напълнени от чешмите. Сред тях са както пенсионери, така и млади майки с детски колички.

Както "Марица" вече съобщи гражданите на Калофер протестират срещу честите аварии и лошото качество на питейната вода. Те искат обновяване на водопроводната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за питейна вода.

Златка Загорска, която е член на Обществения съвет към кметството, показа бутилка с мътна вода. Тя каза, че след авария такава вода тече от крана на чешмата й повече от седмица. Тя е с мирис на тиня и тъй като в семейството имат малко бебе на 5 месеца, преваряват водата, за да го къпят. През няколко дни член на семейството ходи на 8 км от града, за да налива туби с вода от местността Паниците. Така правят и десетки други калоферци, казаха те днес.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?