Следвайте ни

Заради консервна фабрика: С касичка на пътя събират пари за нов асфалт

Заради успешна консервна фабрика кметът подготвя кампанията

viber icon

Кметът на карловското село Столетово  Мирослав Колев подготвя кампания за събиране на пари за асфалтиране на улица, която води към консервното предприятие, станало емблема на населено място. Улицата е разбита, с големи дупки, някои от които зеят вече пета година. А от там ежедневно минават десетки автомобили, бусове, както и няколко тира седмично - хората отиват до предприятието за консервирани зеленчуци, за да се запасят със зимнина, камионите товарят стока за търговски обекти в цялата страна. Консервното предприятие направи селото известно, тук идват хора от Ловешко, Софийско, Пловдивско и от цялата община от Калофер до Клисура, разказва  Мирослав Колев. Повечето от тях спират и на площада за кратка почивка в стария кьошк и новата беседка.

Предприятието дава препитание на над 20 души - някои са от Столетово, други от съседните села. А ние не можем една улица да направим, обяснява кметът. Той вече е предложил на собственика на предприятието Христо Атанасов да започнат съвместна кампания, като събират в касичка поне  левче от всеки, тръгнал към фабриката за консерви. Така ще се съберат пари за благоустрояване.

Предприемачът приел идеята присърце. Дори заявил готовност сам да наеме техника и да плати материалите, за да бъдат запълнени дупките с бетон или студена асфалтова смес. 

Имах намерение да свикам общоселско събрание още напролет, но извънредното положение заради коронавируса ни попречи. Но ще го направим скоро, обеща кметът.  Той е убеден в успеха на начинанието, тъй като по негова инициатива в Столетово с доброволен труд бяха изградени детска площадка, кътове за отдих, зелени и цветни градини. И смята, че е незаслужено да не се осигуряват добри условия - път, улица, вода за бизнеса в малките населени места.

Христо Атанасов дойде със семейството си в Столетово от пловдивското село Желязно преди  пет-шест години. Той купи цеха  от друг предприемач, оборудва го с нова и модерна техника, започна дейност, благоустрои двора и си направи къща с басейн в него. Намеренията му са да живее и работи в Столетово. Най-малкото заради това е справедливо да направим нещо в подкрепа на инвеститорите, смята Мирослав Колев. Освен това в близост до консервното предприятие е минералната баня, която от десетина години е затворена. И за нея се търси предприемач - наемател или концесионер. Като оправим пътя до консервната фабрика, може да дойде инвеститор  и за банята, надява се кметът на Столетово.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?