Следвайте ни

Започват Вазовите дни в Сопот

viber icon

Тържествата в град Сопот, посветени на 171 години от рождението на Иван Вазов, започват на 4 юли (неделя) от 19:00 часа, когато жителите и гостите на града ще могат да се насладят на музикална програма с участието на музикална школа „Алмадин“ към НЧ „Иван Вазов - 1871“, самодейни състави към НЧ „Васил Левски 1928“, с. Климент, дуетни изпълнения на Кристина Димитрова и Искрен Пецов, и концерт на Димана. Гост-водещ на събитието е Камен Воденичаров, съобщават от общинската администрация.

На 5 юли (понеделник) от 17:30 ч. в Етнографски и занаятчийски център „Сопотски еснафъ“ ще се проведе „Нощ в Етнографски център – Сопот“. 

На 7 юли (сряда) в 17:30 ч. Къща музей „Иван Вазов” ще бъде домакин на Музикално – поетичен рецитал по стихове на Иван Вазов и музика на Вивалди и Шуберт, с участието на Виделин Джеджев и Йоана Стратева – цигулка, Веселина Иванова – пиано и актрисата Мария Петкова. От 19:00 ч. в НЧ „Иван Вазов – 1871“ ще бъдет поставен спектакълът „Земетръс“ на Младежки драматичен театър „Матей Икономов“. 

На 8 юли (четвъртък) в 18:00 ч. Къща музей „Иван Вазов” ще посрещне за среща-разговор носители на Вазовата награда за литература от предходни години и ще бъде открита изложба „В рояка спомени свещени“. 

Програмата за 9 юли (петък) е наситена с много събития. В 09:30 ч. Къща музей „Иван Вазов” ще представи „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ” - детско утро, организирано от Център за работа с деца с участието на децата на Сопот.  В 11:30 ч. в Къща музей „Иван Вазов” ще се проведе Церемония по награждаването на лауреатите от VII национален конкурс „Вазовата България“ и среща-разговор с носителя на „Детска Вазова награда”. В 17:00 ч.  в Къща музей „Иван Вазов” ще се проведе среща-разговор с Боян Ангелов - носител на Национална литературна награда „Иван Вазов” за 2021 г. В 18:00 ч. в църквата „Св. св. Петър и Павел” ще бъде отслужена тържествена литургия по повод 171-та годишнина от рождението на Иван Вазов. В 19:00 ч. на сцената на НЧ „Иван Вазов – 1871“ ще бъде поставена театралната постановка „Сюрприз“ по разкази на Чудомир, гостува Младежки театър „Николай Бинев“ – София. В 20:30 ч. на площад „Иван Вазов” ще се проведе тържествената церемония, посветена на 171-та годишнина от рождението на Иван Вазов. В 21:00 ч. ще се проведе концерт на музикална група Дийп Зоун Проджект и Гъмзата и Бенд. Водещ на събитието ще бъде Николай Урумов. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

FARAON

FARAON

29.06.2021 | 22:43

ЗНАМ, ЧЕ ОЩЕ Я ПАЗИТЕ :)

Отговори
0 0
FARAON

FARAON

29.06.2021 | 22:42

БОРТНИКОВ, Я ИЗКАРАЙ ФАКТУРАТА ЗА РУБЛИТЕ, ЗА ПОД ИГОТО И МОЖА ДА ТЕ ПОМИЛВАМ :)

Отговори
0 0
FARAON

FARAON

29.06.2021 | 22:40

А ТОВА КОНЯРЧЕТО, ПОД КОЕТО ПАДНА СЪС СМ ЪР ТТ А НА ХРАБРИТЕ И ДЕДО ПЕЕ Р УН ГЕЛ, НЯМА ЛИ ДА ГО ПОЧЕТЕТЕ? :)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?