Следвайте ни

Започва ремонтът на Подбалканския път край Карлово

viber icon

Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ стартира ремонт на участъка град Карлово – село Васил Левски, част от главен път I-6 София-Бургас. Дейностите се финансират и извършват от държавата. Ремонтът стана възможен след неколкократни срещи и разговори между кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Георги Терзийски, проведени със съдействието на областния управител на област Пловдив – г-жа Дани Каназирева. За изпълнение на ремонтните дейности се ограничава изцяло движението в отсечката.

Автомобилният трафик се пренасочва по обходни маршрути: от Карлово по път II-64 през град Баня и с. Марино поле до с. Васил Левски и обратно, или от Карлово по общински път до с. Марино поле и оттам – до с. Васил Левски и обратно. 

Проектът предвижда полагане на геомрежа в отсечката, за да се усили пътната конструкция, както и цялостна подмяна на асфалтовата настилка. Ще бъде подобрено отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, стоманени предпазни огради, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Срокът за изпълнение на ремонта е до края на септември. Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Пловдив. 

АПИ проектира участъка гр. Карлово – с. Васил Левски, а в резултат на последваща работна среща между кмета на общината и проектантите на ремонта на първия участък, д-р Кабаиванов успя да убеди АПИ в същия проект да бъдат включени участъкът с. Певците – гр. Карлово и ул. „Теофан Райнов“ в Карлово, която от 2019 година също е част от републиканския път I-6 София-Бургас.

Аргументите на кмета на Карлово, изложени в писмата с искане за ремонт в частта с. Певците – гр. Карлово – с. Васил Левски /единственият неремонтиран участък от целия държавен път/, са: изключително натоварен трафик – годишно само между Карлово и Сопот преминават над 3 милиона пътни превозни средства; в района на двете общини се намират няколко големи предприятия, сред тях ВМЗ, „Българска роза“, „Бамекс“, „SKF“ и др., в които работят над 10 000 души. За подобряване условията на пътуване, на транспортни дейности и най-вече за повишаване безопасността на движение, основният ремонт е повече от необходим, подчертава д-р Кабаиванов.

Ръководството на Карлово благодари за съдействието на АПИ, областния управител Дани Каназирева и народните представители ген. Константин Попов, Данка Зидарова-Люртова и Борис Ячев. От общинската администрация съобщават, че според проекта на АПИ, ремонтът на участъка с. Певците – гр. Карлово и на ул. „Теофан Райнов“ ще стартира през пролетта на 2021 година.

На 26 август 2020г. областният управител Дани Каназирева и директорът на Областно пътно управление Пловдив инж. Йордан Калев ще инспектират започналия първи етап от ремонта гр. Карлово – с. Васил Левски и на пресконференция ще отговорят подробно на всички поставени въпроси.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?