46

Започва ремонт на наводнената детска градина в Каравелово

На 1 юни влиза в сила строителното разрешение за ремонт в сградата на детската градина в карловското село Каравелово, пострадала от наводнението на 2 септември 2022 година.
Фирмата-изпълнител, избрана след задължителните процедури по Закона за обществените поръчки, започва работа в същия ден. Ще бъдат извършени ремонтно-възстановителни дейности на първия и на втория етаж в сградата.

На първия етаж ще бъдат изградени 10-сантиметрови разделителни стени и прегради от гипсокартон и пълнеж от минерална вата  за отделяне на част от входното фоайе и ограничаване на свободния достъп към неизползваемите части от сградата на етажа.

На втория етаж се предвижда изграждане на 12-сантиметрови монтажни стени от гипсокартон и пълнеж от минерална вата – за обособяване на четири нови помещения /складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и хранилище за пособия и материали/.


Таваните и помещенията на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, ще бъдат направени с 10-сантиметров окачен таван. Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени ще бъдат санирани. Подовите настилки ще се обновят в съответствие с нормативните изисквания: позволяващи влажно почистване и дезинфекция; в занималнята с кът за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.

Проектът предвижда подмяна на съществуващите дограми за врати и прозорци с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; подмяна на съществуващите вътрешни ВиК и електрическа инсталации с нови; изграждане на пречиствателно съоръжение в двора на детската градина и монтиране на СОТ.

В рамките на проекта, чийто срок за изпълнение е три месеца, ще бъде възстановено дворното място, ще се монтират нова детска площадка и ограда.

От следващата учебна година детската градина в Каравелово, която е филиал на ДГ „Гина Кунчева“ в Карлово, трябва да работи за една група деца, като изискванията са техният брой да е минимум 12 деца. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?