Запасното войнство от Карлово брани Паметника на Съветската армия

Запасното войнство от Карлово излезе с остра декларация срещу новата кампания за демонтиране на Паметника на Съветската армия в София, издигнат през 1954 г. в знак на признателност на загиналите във Втората световна война съветски воини в битката срещу фашизма.

„От началото на месец май 2021 г., отново за пореден път от вече немалко години, група „интелектуалци“, наричащи себе си „инициативна група“, подновиха кампанията си за премахването /демонтирането/ на Паметника на Съветската армия в София“, се казва в декларацията на  Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

„След като преди години същите тези „интелектуалци“ не успяха в усилията си заедно с „героично“ съборения след няколко неуспешни опита от субекта Евгений Бакърджиев Мавзолей на Георги Димитров да разрушат и паметника на Съветската армия, сега искат от държавата той да бъде демонтиран и преместен от сегашното му място в центъра на София на друго място.

Това е поредната отчаяна проява на една шепа крайни русофоби, които се опитват да преиначат историческите факти и обективната истина. А тя е, че без Съветската армия, през Втората световна война омразния на всички фашизъм едва ли би бил свален от историческата сцена и неговите престъпления към човечеството  едва ли биха били наказани. Ето за това са построени всичките тези паметници в прослава на Съветската армия в София, Виена, Берлин и на още много, много други места. А и днес това същи се прави, така както го направи държавата Израел неотдавна, построявайки паметник за Съветската армия.

Ето защо, ние – запасното войнство от Карлово – града на най-великия българин Апостола на свободата Васил Левски, заявяваме: свалете ръцете си и мръсните си помисли от изградения като акт на признателност на българския народ през 1954 г. Паметник на Съветската армия в София. Не се опитвайте да подменяте историята и нека да сведем чела в знак на признателност пред всички знайни и незнайни войни, които през Втората световна война отдадоха най-свидното – живота си, за победата над фашизма“, се казва в декларацията.

 

Декларацията е обсъдена и приета на заседание на Управителния съвет и Общинския съвет на Общинската организация на СОСЗР в Карлово.  Тя е подписана от заместник-председателя Общински съвет СОСЗР – Карлово полк. инж.о.з. Ненко Чернооков и секретаря  м-р инж.о.з. Стефан Груев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Иван

Иван

16.05.2021 | 19:28

Да се махне този срамен символ на съветската окупация!

Отговори
1 1
ПЕНЧО

ПЕНЧО

16.05.2021 | 15:36

В.ЕРОФЕЕВ: НИЕ НЕ ПОБЕДИХМЕ ГЕРМАНЦИТЕ -НИЕ ПРОСТО ГИ ПОГРЕБАХМЕ ПОД СВОИТЕ ТРУПОВЕ

Отговори
2 0
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

16.05.2021 | 11:26

Защо ни занимавате с тово, какво са написали шепа изкуфели, обучавани в Съв. съюз фатмаци? Да вдигаш паметник на окупатора си е подлизурско; да не го премахнеш, когато вече си свободен, си е чиста проба национално предателство.

Отговори
4 4
Хаджи Пенчо

Хаджи Пенчо

16.05.2021 | 21:39

А да вдигаш паметник на убийци на невинни цивилни, обстрелвани от въздуха какво е, би ли ни просветил?

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?