Следвайте ни

Заместник-кмет поиска оставката на шефката на Общинския съвет в Сопот

Госпожа Нели Пенева не е достойна за този пост, заяви заместник-кметът Николай Новаков

viber icon

Заместник-кметът на Сопот Николай Новаков поиска оставката на председателя на Общинския съвет Нели Пенева. Тя не е достойна за този пост, заяви той пред журналисти след близо двучасово заседание на постоянните комисии към местния парламент, на което отново бе обсъждан проблема със състоянието и управлението на общинската болница „Иван Раев“. Нели Пенева отсъстваше от заседанието, но в хода на обсъжданията  бе припомнено, че тя  в качеството си председател на ОбС е отменила еднолично решение на съвета за провеждане на конкурс за управител на Многопрофилната болница за продължително лечение „Иван Раев“. Освен това годишният финансов отчет на болницата отлежава два месеца в деловодството на ОбС  без да бъде предаден на кмета на общината, за да внесе той докладна записка за неговото обсъждане в местния парламент, коментира пред съветниците заместник-кметът Николай Новаков.

Има въпроси, които трябва да бъдат обсъждани на председателски съвет и там да бъде решено дали ще влязат в заседание на Общинския съвет, но от началото на мандата досега председателите на групите общински съветници са заседавали само два пъти, стана ясно по време на заседанието на постоянните комисии.

На въпрос на репортера към общинските съветници дали искат оставката на Нели Пенева от председателския пост, част от тях отвърнаха с мълчание. Предстои обаче Нели Пенева да внесе отчет за работата на Общинския съвет през първото полугодие, това ще стане вероятно на заседанието през юли, коментираха общински съветници. Тогава  евентуално в хода на обсъжданията може да се дискутира и работата на председателя.

На днешното заседание на постоянните комисии общинските съветници обсъждаха процедурни въпроси, свързани с МБПЛ "Иван Раев" – приемане  на годишния отчет за дейността на дружеството, необходимостта от изготвяне на план за развитието на лечебното заведение и окончателно решаване на въпроса с управлението на дружеството.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?